Neli suurimat viga, mis lahkuminekul tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ükski lahkuminek pole kunagi kerge, kuid suhteekspertide arvates on tänapäeval lahkuminekud veel eriti rasked, sest sotsiaalmeedia tõttu on kõigil oma eksi tegemistel võimalik silm peal hoida. Tema elu jälgimine võib aga ütlemata palju südamevalu põhjustada.

Oma eksi tegemiste jälgimine Facebookis, Twitteris või Instagramis on eriti halb mõte sellepärast, et inimesed kasutavad sotsiaalmeediakanaleid eelkõige heade uudiste levitamiseks ning seepärast võibki tunduda, et su eks on sinust väga kiiresti üle saanud.

Tänu interneti nii laialdasele levikule kasutavad inimesed seda lahkumineku korral just ka nõu saamiseks: aastal 2013 otsis 41 protsenti rohkem inimesi lahkumineku korral Google’ist abi kui aastal 2011. Kuna aga Google ei pruugi lahkuminekust ülesaamisel olla parimaks nõuandjaks, siis toob tunnustatud suhtenõustaja Rachel Sussman ajakirja Women’s Health vahendusel välja neli suurimat viga, mida inimesed pärast lahkuminekut teevad.

Viga number üks: sa nõuad lõpetatust

«Üks suurimaid naiste tehtavaid vigu on oma eksi poole pöördumine, et nõuda veel kord kinnitust, et suhe on läbi,» sõnab Sussman. Esiteks pole sul aimugi, kuidas eks sind uuesti nähes või sinust uuesti kuuldes reageerib ning teiseks, kui su eks sinuga enam mingit tegemist ei taha teha ning on juba eluga edasi läinud, tunned sa end pärast temaga ühendusse astumist veel palju halvemini kui enne seda. Kuigi ekspert möönab, et mitmed tema kliendid on oma eksidelt ka konstruktiivset tagasisidet saanud, ei ole nad siiski piisavalt rahul ja ei tunne end hästi. «See on nagu sõltuvus, umbes sama kui sa prooviksid end narkootikumist võõrutada. Sa võid oma eksist veel täielikus sõltuvuses olla, kuid pead püüdma sellest vabaneda,» seletab ekspert.

Lisaks on sul vaja aega haavu parandada. Mida rohkem sa eksiga räägid või teda näed, seda rohkem ta su aju paelub.

Kokkuvõtteks kustuta tema number oma telefonist, lõpeta temaga suhtlemine ja tema jälgimine Facebookis, Instagramis ning mujal.

Viga number kaks: sa üritad lahkuminekuga üksi hakkama saada

Sa võid olla nüüd küll vallaline, kuid see ei tähenda, et sa oled üski ning peaksid lahkuminekuga üksi hakkama saama. Sellest rääkimine oma sõprade, pere ja soovi korral ka töökaaslastega on väga suureks abiks, sõnab Sussman. Veendu ainult selles, et sa oma muredest kõigile valimatult ja pidevalt ei räägi, sest see võib see su tuttavaid eemale peletada. Tähtis on valida õiged inimesed, kes oskavad sind lohutada ja sulle õiget nõu anda.

Viga number kolm: sa süüdistad kõiges oma eksi

Muidugi on eksi kirumine ja tema kõigist halbadest omadustest nimekirja tegemine ütlemata tore, kuid tähtis on mõista ka enda rolli lahkuminekus. «Et lahkuminekust päriselt üle saada, on oluline mõista, mis osa sinul selles oli, isegi kui see osa oli väga väike,» seletab Sussman. Nii et isegi kui su eks oli sind pettev pühendumist kartev siga, siis küsi endalt, miks ta temaga nii kaua koos olid või miks sa kõiki ohumärke ignoreerisid. Nii saad sa tuleviku tarbeks oma vigadest õppida.

Viga number neli: sa analüüsid lahkuminekut liiga palju

Sussman sõnab: «Kuigi ma tahan, et inimesed oma lahkumineku läbi töötaksid, ei pea sa sellest mõtlema 24 tundi ööpäevas.» Pidev eksile mõtlemine ja lahkumineku analüüsimine võib tekitada sinus ühe suuremat tahtmist oma eksi Facebooki vaadata või temaga ühendusse astuda, kuid selle asemel tee midagi muud toredat, mis su mõtted temast eemale viib. Näiteks mine trenni või kohtu sõpradega. Need mõlemad tegevused viivad su mõtted eksist eemale ning tõstavad su tuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles