Miks meeldivad meestele naiste pepud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nad jõllitavad. Nad ei suuda oma pilku mujale pöörata. Nad patsutavad ja näpistavad. Miks meeldivad meestele nii väga naiste pepud?

On väidetud, et naiste liivakellakujuline figuur koos täidlase pepuga on meestele ligitõmbav, sest see viitab viljakusele ja heale tervisele, kuid seda teooriat on palju maha tehtud, vahendab Yahoo! Shine.

Teatavasti jagunevad mehed laias laastus kaheks: need, kellele meeldivad rinnad, ja need, kes eelistavad pepusid.

Psühholoog ja inimeste välimistele omadustele keskenduv Viren Swami selgitas, et peput peetakse väga naiselikuks kehaosaks ning ümar ja kaunis pepu on omane vaid naistele. Pärast teismeiga hakkavad hormoonid juhtima seda, millisesse kehaossa rasv koondub. Meeste puhul kipub rasv koonduma kõhu piirkonda, kuid naistel pepusse ja reitesse.

Swami nentis, et mitte kõigile meestele ei meeldi ümarad pepud, sest eelistused naiste kehakujude osas varieeruvad vastavalt erinevatele kultuuridele. Ühe uuringu kohaselt eelistavad Briti mehed saledamaid naisi, kuid näiteks latiino meestele meeldivad just kurvikamad naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles