Poolas tuvastati vastsündinul raske joove

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Poolas Tomaszów Mazowiecki linnakeses sündis vastsündinu, kellel tuvastati 4,5-promilline joove.

Noor rase naine kaotas poes teadvuse ja kohaliku haigla arstid tegid kindlaks, et ta on tugevasti purjus, kirjutab Tvnet. Naise tervislik seisukord ohustas veel sündimata lapse elu ja arstid otsustasid teha keisrilõike kaks nädalat enne sünnitusaega.

«Praegu on lapse seisukord stabiilne, aga tuleb mõista, et väikemehe veres oli väga suur kogus alkoholi,» rääkis kohalikus telekanalis Lodži lastehaigla arst Zbignev Jankovksi. Tal võivad olla kahjustatud nii siseorganid kui ka kesknärvisüsteem ja see võib ilmneda mõne aja pärast. Politsei on asja kohta algatanud uurimise.

24-aastast naist ähvardab viieaastane vangistus, kui kohus leiab, et ta ohustas oma lapse elu ja tervist. Statistika kohaselt on 4-, kuni 5-promillise joobe saavutamiseks vaja tarvitada 0,7 kuni 1 liitrit kanget alkoholi ning selline alkoholikogus võib osutuda surmavaks ka täiskasvanud mehele. Naiste jaoks on kriitiline ka 200 ml väiksem kogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles