1500-eurose palga ja ametiautoga lapsehoidja töökohale ei joostagi tormi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus.
Töökuulutus. Foto: Look4Care

Nõmmele otsitakse koduabilist-lapsehoidjat, kelle kuupalgaks pakutakse kuni 1500 eurot, lisaks saab lapsehoidja ka tööauto. Kuulutust vahendava ettevõtte Look4Care kinnitusel on täiskohaga töötavaid lapsehoidjaid ilma ahvatleva palgata raske leida.

Lapsehoidjaid vahendav ettevõte Look4Care reklaamib töökuulutust, kus Nõmmele otsitakse lapsehoidja-koduabilist, kelle töötasuks oleks 1000 kuni 1500 eurot kuus. Lisaks saab hoidja ka ametiauto, millega lapsi hommikul lasteaeda, kooli ja huviringidesse viia. Tööajaks on märgitud 40 tundi nädalas. Ka on töökohustusteks maja koristamine ja pesu triikimine.

Peres on hetkel lapsi kaks – kaheksaaastane ja kuueaastane, kolmas laps on sündimas. Look4Care projektijuht Diana Poudel tunnistas, et täiskohaga lapsehoidjat ei ole peredel lihtne leida.

«On lihtsam leida õhtust ja pealelõunast hoidjat, aga neid, kes on nõus kell 7 hommikul tulema ja õhtul minema, on piiratud hulgal. Tahetakse tööd, kuhu minnakse kell 11 kohale ja lahkutakse enne viit õhtul,» rääkis Poudel. Seetõttu tulebki peibutada korraliku palganumbriga, et tekiks mingigi valikuvõimalus.

«Kuupalk varieerub 300 ja 1500 euro vahel. 1000- ja1500-eurost palka ei pakuta tihti, aga ei saa öelda, et seda üldse ei oleks,» jutustas Poudel, kes teab ise mitmeid lapsehoidjaid, kellel korralik palk. «Lapsehoidja, kes teenib 1000 eurot kuus, peab vajadusel ööpäev läbi olema valmis välja sõitma, tunniajase etteteatamise ajaga,» rääkis Poudel.

Huvi keskmine

Konkreetsele ametikohale, mida on sadu kordi Facebookis jagatud ning millele on tähelepanu pööranud ka meedia, on kandideerinud hetkel 27 lapsehoidjat, kellest pooltel võiks Poudeli hinnangul olla ka reaalne võimalus. «Nagu näha ka selle palgaga ei ole valik sadades, vaid kümnetes.»

Poudeli kinnitusel on lapsehoidjaid kogu aeg otsitud, aga viimasel ajal otsitakse üha rohkem lapsehoidjat-koduabilist-autojuhti ühes isikus. «Paljud vanemad on hädas sellega, et lapsed saavad koolist välja lõuna ajal ja siis on neil teises linna otsas treeningud. Siis on vaja abilist, kes viiks lapse koolist trenni.»

Kõige suurem puudus lapsehoidjatest on Rae ja Viimsi vallas, mida Poudel nimetab kriisipiirkondadeks. «Rae vallas on tohutu nõudlus lapsehoidjate järele, aga ükski lapsehoidja ei viitsi minna nii kaugele. Sama probleem on ka teistes Tallinna lähivaldades, nii et kel võimalus palka pakkuda, see ka pakub, et leida hea hoidja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles