Kas seksuaalsed unenäod võivad suhteid reaalses elus mõjutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi erootilist unenägu näinud, kus on olnud sinu naabripoiss, mõni kuum näitleja või tuntud inimene? Paljud meist näevad mõnikord seksuaalseid unenägusid, kuid ei pööra neile suuremat tähelepanu. Mis juhtub unenäos, see jääb unenäoks, õige? Mitte päris.

Uuest uuringust selgub, et seksuaalsed unenäod mõjutavad meie romantilisi suhteid. Uuring viidi läbi Marylandi ülikoolis 17-42-aastaste inimeste seas, kes olid vähemalt kuus kuud suhtes olnud, vahendab Nerve.

Osalejatel paluti pidada päevikut, kuhu tuli üles märkida oma unenägu ning seejärel järgmise päeva sündmused.

Selgus, et kui unenäos esines petmist või armukadedaid tundeid partneri suhtes, siis see mõjutas seda, kuidas inimene järgmisel päeval oma partnerisse suhtus. Kui unes leidis aset tülitsemine, tülitseti tõenäolisemalt oma partneriga unenäole järgnenud päeval.

Uuringu autor Dylan Selterman selgitas, et unenäod mõjutavad meid, sest neil on «ennustuslik väärtus» ning lisas, et inimeste tegevused muutuvad vastavalt sellele, millist unenägu nad nägid. Ja seda eriti lähisuhetes. Muide, Dylan Selterman otsustas uuringu läbi viia pärast seda, kui tema tüdruksõber pidevalt mehega tüli noris, sest mees pettis teda unenägudes.

Uuringu käigus tuli välja ka see, et õnnelikus suhtes olevaid paare mõjutasid unenäod vähem. Need, kelle suhe oli niigi juba raskustes, lasid unenäos aset leidnud negatiivsetel sündmustel end rohkem mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles