Põhjuseid, miks peaksid lõpetama enda «tüüpi» mehe otsimise

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igale inimesele meeldivad kindlat tüüpi mehed või naised. Lihtsalt teatud tüüpi inimesed tõmbavad sind rohkem enda poole kui teised.

Ekspertide kinnitusel on selline «tõmme» normaalne: su keha võib lõhna järgi otsida teist inimest, kelle DNA kõige paremini sinu omaga sobiks, et n-ö parimaid järglasi luua. Kuid probleem seisneb selles, et geneetiliselt parim partner ei pruugi muus mõttes parim olla, kirjutab The Stir.

Järgnevalt on välja toodud mõned põhjused, miks peaksid oma tüübi unustama.

Mõtle tulevikule

Kuigi mehe DNA, mis peitub tema lõhnas, silmade säras ja sammu kerguses, võib ju sinu emakale lembelaulu laulda, on tõde see, et tänapäeval otsime enda kõrvale inimest, kellest saaks hea pikaajaline partner, mitte vaid geneetiliselt parimat kaaslast oma tuleviku laste nimel.

Lisaks geneetilisele sobivusele on naistel ka teised vajadused: tahetakse meest, kes on hea kuulaja ja suhtleja, kes tundub olevat hea partner, kellega 20 või 30 aastat koos olla. Järgmine kord, kui potentsiaalset meest kohtad, ära keskendu tema sinistele silmadele või tugevale lõualuule, kuula parem, mida tal on öelda.

Murra oma mustrist välja

Kahjuks on paljud käitumismustrid loodud juba lapsepõlves, seega ära imesta, kui armud ikka ja jälle samasugustesse meestesse. Näiteks kui su isa oli emotsionaalselt eemalehoidev, siis on ka su mehed tõenäoliselt emotsionaalselt eemalehoidvad. Järelikult oskab see tüüp su «õigetele» nuppudele vajutada. Proovi kohtingutele minna meestega, kellega sul ei teki kohest keemiat.

Sinu tüüp võib muutuda

Kas mäletad, et teismelisena meeldisid sulle alati ühesugused mehed, kuid 20. eluaastates oli see tüüp juba muutunud? Kas muutus võib tuleneda sellest, et sa said täiskasvanumaks? Ei tea, kuid fakt on see, et koos sinuga muutuvad ka su eelistused. Kes tahaks süüa sama suppi aastakümneid?

Mitte-sinu-tüüp võib saada sinu tüübiks

Siin on ühe naise lugu: ta käis kohtingul mehega, keda ta ei pidanud eriti atraktiivseks. Naisele küll meeldis see mees, kuid ta kurtis oma sõbrannadele, et mees on veidi inetu. Mitu aastat, üks pulm ja üks laps hiljem tuletasid sõbrannad talle seda lugu meelde. Naine oli üllatunud ega mäletanud sellest midagi. Ta ütles, et peab oma meest kõige kuumemaks meheks maailmas. Sellest «inetust» mehest sai tema unelmate mees.

Sinu tüüp ei pruugi tegelikult su tüüp olla

Inimesed kipuvad teatud kriteeriumide lõksu jääma - otsitakse kaaslast, kel oleks need ja need omadused ja nii mitmeid aastaid järjest. Ühe naise eesmärgiks oli näiteks abielluda rikka mehega. Seda ta ka tegi, aga aastaid hiljem oli mehel närvivapustus, ta jättis oma kõrgepalgalise kontoritöö ja hakkas kirjanikuks. Sel hetkel polnud naise jaoks enam tähtis, et mees oleks rikas, naine vaid soovis, et mees oleks õnnelik, sest siis on ka tema õnnelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles