Epp Maria Kokamägi kujundas oma lapselapsele mõeldes beebiteki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maalikunstniku Epp Maria Kokamäe ja Ellu sallide rajaja Helen Vaksa koostööl valmis tekk, millesse on põimitud õnne toovad maagilised märgid, kaunid Lääne-Eesti lillemotiivid ja Epp Maria kujundatud Uneingel.

«Kujundades beebitekki mõtlesin oma lapselapsele, keda kaunis ingel igal õhtul magusale unele suigutaks. Ingel on olnud läbi aegade sõnumitoojaks, kes meid targalt ja õrnalt juhib ning kes meiega nii päeval kui öösel ühte sammu käib. Peaksime seda vaid oskama märgata,» selgitas Epp Maria Kokamägi.

Ellu sallide looja Helen Vaksa sõnul on beebitekk stiliseeritud Lääne-Eesti vanasid tavasid järgides ja tekki on kootud mitmeid märke, mis meie esiemade tarkuse kohaselt inimestele head peaks tooma.

«Beebiteki teeb eriliseks ka võimalus tikkida tekile just selle lapse nimi, kellele on see kingiks mõeldud. Tegu on juba vana kombega. Mul on hea meel, et koostöös armastatud Epp Mariaga ja teaduritega, kes omavad suuri teadmisi meie maa mustritest, on loodud tänapäeva midagi erilist meie esivanemate aegadest. Koos Epp Mariaga teeme suure kummarduse oma esiemadele ja on suur rõõm, et nüüdsest on võimalik kõigil oma kallimad suigutada unele Uneingli beebitekis,» lisas Helen Vaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles