Kuus moodust, kuidas seks sind atraktiivsemaks muudab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks ümbritseb meid tänapäeval igal sammul - seda on ajakirjades, reklaamides ja televiisoris. Seks müüb ja tänu sellele hakkavad inimesed teisi nägema kui esemeid. Enam ei keskenduta sellele, mida sul pakkuda on, vaid vaadatakse vaid su «pakendit». Selle tulemusel kannatab enesehinnang ja inimeste nägemus endast.

Tegelikult peaksime aga mõistma, et ilu on meie sees ning ilu osas tuleks nõu pidada vaid iseendaga, mitte kuulata seda, mida ühiskond kõneleb. Inimesi tõmbab nende poole, kes neis hea enesetunde tekitavad. Tervislik seksuaalsus ja intiimsus seisnevad selles, et sa julged armastada ja olla armastatud, kirjutab YourTango.

Kuidas on aga seks meile kasulik ning mil moel see meie enesekujutlust mõjutab?

1. Terve suhtumine oma seksuaalsusesse toob esile sisemise ilu. Ekspertide sõnul on seksuaalselt terve inimene see, kes tunneb end oma seksuaalsuses mugavalt. See tähendab, et seks pole tema jaoks midagi ulakat, halba või patust ning ta on võimeline seksiga tegelema ilma süüd või negatiivseid tundeid tundmata. Kui sa oled rahul sellega, milline sa seespoolt oled, kumab su atraktiivsus ka väljapoole. Teised tahavad su lähedal olla ja sinuga aega veeta. Sisemise ilu aluseks on rahulolu sellega, kes sa oled.

2. Füüsiline atraktiivsus seisneb selles, mida teised näevad. See on seotud geenide ja sellega, kuidas sa enda eest hoolt kannad. Geene küll muuta ei saa, kuid hea hügieen ja korralikud rõivad võivad nii mõndagi muuta. Pane tähele, kuidas sa oma juukseid soengusse sätid või kuidas sa end ülal pead ning peagi märkad, kuidas teised sinusse suhtuvad.

3. Füüsiline atraktiivsus seisneb selles, mida teised sinust teavad. See, kuidas teised su füüsilist ilu näevad, on mõjutatud ka su isikuomaduste poolt. 2007. aastal läbi viidud uuring tõestas, et inimesed hindavad teiste atraktiivsust ka isikuomaduste järgi. Kui uuringus osalejad said teada, et hinnatava inimese puhul on tegemist ebausaldusväärse, õela või ihne tegelasega, siis hinnati tema välimust madalamalt.

4. Seks tekitab hea meeleolu. Seks vabastab ajukemikaale nagu dopamiin ja oksütotsiin. Need võimsad kemikaalid parandavad meeleolu ja võivad lausa fantastilise enesetunde luua - seega on need looduslikud stressimaandajad. Kui tunned end hästi, särab su sisemine ilu ka teistele ja sa muutud atraktiivsemaks.

5. Seks aitab heas vormis püsida. Seks hoiab vaagnapõhjalihaseid tugevana ja mõjub hästi ka kehale. Oma keha eest hoolitsemine parandab füüsilist välimust ja vähendab võimalust haigeks jääda. Mitmed uuringud on näidanud, et seks võib aidata ennetada teatud tüüpi vähktõbede teket ja südamehaigusi.

6. Seks vähendab stressi ja aitab paremini puhata ning magada. Kui oled puhanud ja stressist prii, tunned end hästi ja atraktiivsena nii seest kui väljast. Korralik uni aitab taastada rakke su kehas, andes sulle ilusa naha ja juuksed ning vähendades tumedate silmaaluste tekkimist. Proovi järgmist harjutust: kui oled kellegi lähedal, kes tunneb stressi, jälgi oma tundeid. Kuidas sa end tunned? Kas teine inimene tekitab sinus jälestust või pigem tõmbab enda poole? Seejärel veeda aega kellegagi, kes ei tunne stressi ja on puhanud. Kuidas sa end nüüd tunned? Millise inimese seltskond sulle rohkem meeldis? Selleks, et olla atraktiivsem, ürita rohkem olla selle moodi, kellega sa ise tahaks aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles