Tahad sõpru? Ära kurda oma kehakaalu üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahad sõpru? Ära kurda oma kehakaalu üle
Tahad sõpru? Ära kurda oma kehakaalu üle Foto: SCANPIX

USA Notre Dame`i ülikooli uuring näitas, et naised kes pidevalt oma kehakaalu üle kurdavad, on ebapopulaarsed ja neil on vähe sõpru.

Psühholoogid olid varem arvamusel, et kui naised räägivad kehakaalu teemadel, siis see teeb nad sõpradega lähedasemaks, kirjutab Daily Mail.

Nüüdne uus uuring näitas, et asi võib vastupidine olla ning ülekaalulised naised, kes on oma kehaga rahul, on väga populaarsed.

Poed müüvad rõivaid, kus rõivastel ei ole suurus õigesti märgitud. Nende abil püütakse ülekaalulistes tekitada tunne, et nad on saledamad, kui nad tegelikult on.

Psühholoog Alexandra Corningi sõnul on pidevalt oma kehakaalust rääkivatel naistel tavaliselt söömishäired hoolimata sellest, kas nad on saledad, normaalkaalus või ülekaalulised.

Ta lisas, et sellised naised kritiseerivad oma keha, söömis- ja treeninguharjumusi.

Teadlased tegid katse, milles näitasid üliõpilastele pilte üsna kõhnadest ning ülekaalulistest naistest. Katses tuli määrata, kui meeldivad need naised on ning kas nad räägivad pidevalt kehakaalust või on oma kehaga rahul.

Piltidel olevaid naisi peeti vähe atraktiivseks, kui nad arvati olevat oma kehakaalust rääkijad, olenemata sellest, kas nad olid ülekaalulised või mitte.

Kõige meeldivamateks peeti neid naisi, kes olid küll ülekaalulised, kuid kelle suhtumist oma kehasse peeti positiivseks.

Kõige ebameeldivamateks peeti neid naisi, kes olid küll saledad, kuid ikka võisid kurta oma keha üle.

«Oma kehaga mitte rahul olemine võib tekitada söömishäireid. Niinimetatud «paksuse jutt» on naiste seas üsna levinud,» sõnas uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles