Aasta suurpere on perekond Karu-Rõõm Võrumaalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimunud Suurperepäeval kuulutasid Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Bigbank välja Aasta Suurpere 2013, kelleks on neljalapseline perekond Karu-Rõõm Võrumaalt Rõugest.


Autiitli «Aasta Suurpere 2013» võitnud perekonnale kinkis AS Bigbank tänutäheks 1000 eurot, Saga peretee kostitas suurperet aastase teevaru ja veekeskuse külastusega.

«Perekond Karu-Rõõm on üks ühtehoidev ja tubli suurpere, kes võlus žüriid eelkõige oma aktiivse ja inspireeriva elustiiliga. Pereliikmed armastavad ühiseid tegevusi, panustavad kodukoha arengusse ja on paljudele eeskujuks,» ütles Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap.

«Tegemist on hakkaja perega, kust õhkub armastust, siirust ja palju positiivset energiat. See jäi meile ka koheselt silma,» lisas Aasta Suurpere žüriiliige, AS Bigbank juhatuse esimees Kaido Saar.

Autiitli võitnud perekonnas Karu-Rõõm kasvab neli last: Sandra Eowyn (14) õpib Võru Muusikakoolis kitarri, laulab kolmes kooris ja sõidab lumelauaga; Emil Elrond (9) käib jalgpalli ja judo trennis, sõidab mäesuuskadega ning suviti skatepargis tõukerattaga; väiksemad lapsed Kirke Elanor (3) ja Anni Arwen (1) täidavad pere päevad päiksega.

Pereema Grethe on fotograaf, lastekirjanik ja ajakirja Eesti Naine ajakirjanik, kelle sulest on ilmunud kolm raamatut ning kes juhendab Rõuge Noortekeskuses meediaringi. Isa Taavi on kaubandusjuht, aktiivne spordiharrastaja ja Rõuge kooli hoolekogu liige.
Aasta Suurpere pereema Grethe Rõõm tõdeb, et autiitel on perele suureks auks ja tunnustuseks. «Oleme lähtunud eelkõige sellest, et kõik pereliikmed saaksid tegeleda sellega, mis neile tõeliselt huvi pakub, mitte tehes asju seepärast, et kuidagi silma jääda. Seda enam tuli meile üllatuseks, et just meie perekonda märgati ja tunnustati autiitliga «Aasta Suurpere»,» rääkis Rõõm.

«Leian, et kui olla ise lastele eeskujuks ja näidata, et siin ilmas on kõik võimalik, kui vaid ise soovid, siis kasvavad ka lastest ühed tegusad ja tublid ilmakodanikud,» lisas ta.

Juba üheksandat aastat toimuv suurperepäev ja neljandat korda välja antav aunimetus «Aasta Suurpere» toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus. Tänavusel suurperepäeval Eestis osales kokku üle 900 inimese enam kui 150 perest.

Suurperepäeva ning aunimetuse «Aasta Suurpere» algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja AS Bigbank.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles