Tavalise Eesti naise disaini järgi valmis 60 paari kingi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiduking.
Võiduking. Foto: ABC king

Sügisel ABC Kinga ja ajakirja Mood korraldatud kingadisaini konkursi võitis tallinlanna Carmen Kibur. Tema kavandi järgi tehti valmis 60 paari kingi, mis tulid äsja müügile ABC Kinga kauplustes Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

«Minu kingad on mõeldud kõigile, kes tahavad oma garderoobi pisut vürtsi lisada ja kes usuvad kontsade maagiasse,» rääkis kingade autor Carmen Kibur. «Sellist kingapaari luues mõtlesin nendele päevadele, kui väga ei jaksa või ei taha riietuse valimisega vaeva näha. Maika ja lemmikud teksad saavad nende kingadega hoopis teise meki. Andsin oma kingadele nime Kingannad, mis on segu kingadest ja kuningannast, sest just nii tuleb suhtuda kingadesse ja naistesse.»

Jalatsite autori sõnul lähtus ta oma kavandis praktilisusest ja sellest, et kingad oleksid samas silmapaistvad. «Toekas konts ja väike platvorm annavad kandjale kindla pinna jalge alla, mistõttu peaks mudel sobima ka neile, kes ei ole muidu nii kõrge kontsaga harjunud,» kinnitas Carmen Kibur. «Minu esialgse kavandi värvid olid natuke teised kui valmis paaril – need on moekas nude toonis, millele aktsendiks olnud münt asendati tehases suvise bordooga. Kui aus olla, siis meeldivad mõlemad variandid mulle väga.»

ABC Kinga tegevjuhi Enn Pareli sõnul on antud kingad erilised, kuna nende autoriks ei ole moe- või disainieriala inimene, vaid tavaline Eesti naine, kellel on hea stiilitaju. «Võidutöö valis ligi 300 esitatud kavandi hulgast välja rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid näiteks modell Carmen Pedaru, Soome kingadisainer Minna Parikka ning jalatsibrändi Bronx disainiosakonna juhataja Armando Longo,» rääkis Enn Parel. «Konkursi finaalis oli näha, et meil on palju kunstisoone ja visiooniga inimesi – pigem napib Eestis võimalusi oma annet näidata ja töid realiseerida.»

Enn Pareli kinnitusel on kingadisain Eestis niši ala ja kohapeal disainitud jalavarjud valmivad enamasti käsitööna. «Jaemüügis kohtab Eestis disainitud jalavarje haruharva. Suurem osa Eesti brändide nime kandvaid jalatseid ostetakse valmiskujul sisse ikka Itaaliast või Portugalist,» märkis Parel. «ABC Kingas on olnud müügil kummikuid, mis on teadaolevalt disainitud Eestis ja praegu on kaubavalikus Võrus valmistatud sussid. Kuid Carmen Kiburi kingad on üle pika aja esimesed korralikud tänavajalatsid, mis on oma kuju saanud kohaliku disaineri käe alt.»

Lõplik kingamudel valmis Bronxi disainerite kaasabil ettevõtte tooteosakonnas. Täisnahast kingad on ABC Kingas müügil hinnaga 69 eurot Bronxile kuuluva kaubamärgi Blink nime all.

Carmen Kibur on põline tallinlanna ja kahe lapse ema. Carmeni enda sõnul on tal alati olnud huvi ilu- ja moemaailma vastu ja sellega on seotud ka tema igapäevane töö – ta tegutseb mitmete lõhna- ja nahahooldustoodete ning aksessuaaride tootejuhi ja müügikoolitajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles