Kaja Tuisk: ükski inimene ei saa olla teise omand

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Tuisk.
Kaja Tuisk. Foto: Maksim Toome

Aeroobikatreener Kaja Tuisk on üles kasvatanud kaks poega (Peedu ja Siim), kes on väga iseseisvad ja edukad. Nimelt ei teinud Kaja teadlikult lastele kõike ette-taha ära - kui vanemad käisid tööl, siis kodused toimetused olid poiste kanda. Ka on treener alati pidanud oluliseks, et lastel oleks vabadust, kirjutab Naisteleht.

Kaja meelest on normaalne lasta lastel olla just need, kelleks nad on loodud. «Mind vahel lausa häirib, kui kuulen või loen mõne naise jutust välja sellist omanditunnet – minu mees, minu laps. Arvan, et ükski inimene ei saa olla teise omand,» märkis Kaja.

Näiteks on ta vabalt lasknud oma lastel välimusega eksperimenteerida ja usub, et poisse ei tohi vati sisse toppida. Pärast keskkooli läks Siim kohe sõjaväkke ning siis rändas seljakotiga pool maailma läbi. Ma pidin siis andma nõusoleku, et ta saaks loa Iraani, Iraaki ja Pakistani sisse saada,» jutustas Kaja. «Ma pole kunagi tahtnud, et minu poegadest memmekad kasvavad. Olen pigem innustanud neid riskima. Ja nad on mehed, kes kingivad naistele lilli,» lisas uhke ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles