Viis finantsküsimust, millele tasuks enne abiellumist mõelda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa ei pea kellelegi ütlema, et hakkasid abielu peale mõtlema juba pärast teist kohtingut oma partneriga. Planeerimine on positiivne! Aga oled sa kõikide asjade peale jõudnud mõelda?

Kuigi majanduslikud küsimused pole sugugi nii toredad, kui lillede ja õigete värvitoonide valimine, on eelarvest ja rahalistest aspektidest rääkimine sama oluline, kui ühise tuleviku planeerimine, kirjutab YourTango.

Üllatavalt suur hulk paare läheb lahku just rahaliste probleemide tõttu, ärge olge üks neist. Järgnevalt on toodud välja viis olulist küsimust, kuidas ühiselt oma rahaasjade planeerimist alustada.

Kuidas on teie vanemad raha kulutanud? Millised on nende kulutamisharjumused?

Milliseid vigu oled minevikus seoses rahaga teinud?

Kas hoiad oma tuludel ja kuludel silma peal?

Mis tekitab sinus kõige suuremat muret seoses rahaga?

Kas sa oled pigem kulutaja või koguja?

Rahateemaline vestlus ei pea sugugi igav olema. Korraldage oma järgmine kohting mõnes uues kohas - katusel, järve ääres, kesklinnas asuvas uues baaris - ja veetke veidi aega alustuseks rahast rääkides.

Sa ilmselt tead, kuidas sa rahaga kipud käituma - kas kogud või kulutad -, kuid tähtis on ka teada, milline suhe rahaga on su partneril. Kui plaanite abielluda, siis peavad rahaasjad mõlemale selged olema, sel viisil on teievaheline usaldus suurem ja muret vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles