Kuidas vältida inetut lahkuminekut?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminek on stressirohke tegevus ja sellel on kindlasti omad salajased reeglid, mida võiks järgida, et kogu protsess oleks võimalikult valutu. Portaal femalefirst.co.uk jagab nõu, kuidas ja millal seda teha, et lahkuminek poleks inetu.

Miks lahku minna?

Enne, kui lähed partnerile teatama, et teiega on nüüd lõpp, mõtle, miks sa tahad sellest suhtest lahkuda. Partner tahab kindlasti teada, mis põhjusel sa ta maha jätad, seega pane oma vastused valmis. Kui analüüsid eelnevalt läbi plussid ja miinused, siis saad ka ise paremini aru, kas lahkuminek on just see, mida sa tahad.

Ajastus on oluline

Kui oled otsustanud, et lahkuminek on see, mida tahad, siis ei tohiks seda edasi lükata. Teisest küljest on aga oluline valida õige aeg, millal seda teisele teatada. Kui partneril on olnud äärmiselt stressirohke tööpäev, siis on parem lahkumineku juttu edasi lükata. Ilmselt ei võtaks ta sellises seisundis seda «uudist» positiivselt ning hakkaks sind veelgi rohkem vihkama. Samas, kui teil mõlemil on ääretult tore päev olnud, siis ei tasu ka hakata päeva rikkuma negatiivse uudisega. Ürita leida neutraalne aeg.

Vestlus

Lahkumineku vestluse jaoks tasub jääda rahulikuks ja meeles pidada, miks te lahku lähete, kuid teisest küljest üritada olla piisavalt viisakas, et kogu asi oleks mõlema jaoks võimalikult valutu. Istuge koos maha ja rääkige, miks üks või teine on lahkumineku peale mõelnud. Kunagi ei tea, partner võib olla valmis end muutma ja probleeme lahendama. Kui vestlus muutub emotsionaalseks, ära lase sel nii jätkuda. Kõnni minema ja rääkige asjad lõpuni, kui olete mõlemad maha rahunenud.

Tagajärjed

Ilmselt tunnete mõlemad hiljem kurbust ja stressi, kuid kõige halvem otsus on üksteise suhtes vaenulikuks muutuda. Kui vajate mõtlemisaega, siis võimaldage üksteisele seda. Pidage meeles, et alati on parem minna lahku sõprade kui vaenlastena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles