Aasta suurpere nominendid on selgunud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt.
Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt. Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Tänavu esitati aunimetuse aasta suurpere konkursile 18 kandidaati, kelle seast on tänaseks välja valitud kolm nominenti. Aasta suurpere võitja kuulutatakse välja laupäeval, 11. mail toimuval suurperepäeval Tallinna loomaaias.

Neljandat aastat välja antav aasta suurpere aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last. Sel aastal valis Eesti lasterikaste perede liidu (ELPL) ja Bigbank AS-i liikmetest koosnev žürii nominentideks perekonnad Karu-Rõõm, Kivisild ja Sirk-Rohtla.

Võrumaal Rõuge vallas elav neljalapseline perekond Karu-Rõõm on armastav ja kokkuhoidev pere, mille liikmed toetavad üksteist ja tunnevad rõõmu koos veedetud ajast. Pereema Grethe on fotograaf, lastekirjanik ja ajakirja Eesti Naine ajakirjanik, kelle sulest on ilmunud kolm raamatut ning kes juhendab Rõuge noortekeskuses meediaringi. Isa Taavi on kaubandusjuht, aktiivne spordiharrastaja ja Rõuge kooli hoolekogu liige. Pere peab oluliseks, et lapsed saavad tegeleda sellega, mis neile huvi pakub. Sandra Eowyn (14) õpib Võru Muusikakoolis kitarri, laulab kolmes kooris ja sõidab lumelauaga; Emil Elrond (9) käib jalgpalli ja judo trennis, sõidab mäesuuskadega ning suviti skate-pargis tõukerattaga; väiksemad lapsed Kirke Elanor (3) ja Anni Arwen (1) täidavad pere päevad päiksega. Pere armastab ühiseid tegevusi, panustab kodukoha arengusse ja on väga aktiivne.

10-lapseline perekond Kivisild elab Lääne-Virumaal Tapal, kus nad on tuntud oma sõbralikkuse, avatuse ning selgete ja tugevate väärtushinnangute poolest. Pereema Külvi on Tapa gümnaasiumi inglise keele õpetaja ja võõrkeelte ainesektsiooni juhataja, pereisa Toomas aga pastor. Kõik perelapsed (Madis 29a, Tõnis 28a, Anna 26a, Liisa 24a, Mihkel 19a, Maarja 18a, Rutt 15a, Joosep 10a, Helga-Mai 8a, Toomas Joosua 5a) on tublid õppurid (kaks neist on lõpetanud Tapa gümnaasiumi kuldmedaliga ja üks hõbemedaliga) ning kõik lapsed peale Toomas Joosua on õppinud või õpivad muusikakoolis. Perepoeg Tõnis mängib kitarri ansamblites Lenna ja Traffic, Joosep on aga noor kunstitalent. Liisa on abielus ja nii on peres sirgumas ka üks lapselaps. Perekond Kivisilla uksed on alati avatud laste koolikaaslastele, keda kutsutakse toidulauda, aidatakse õppimises ja antakse vajadusel head nõu.

Perekond Sirk-Rohtla on viielapseline perekond Tartumaalt Rõngust. Pereema Kerli on täiskohaga ema, sest lisaks kahele vanemale lapsele sirguvad peres aasta ja viie kuu vanused kolmikud Kauro, Mauri ja Reiko. Pereisa Kaido on mehaanik-teritaja, kes vabal ajal tegeleb vanade mootorrataste üleslöömisega. Vanem tütar Kristin (14) on tubli võrkpallur, 7-aastane Mirtin mängib aga plokkflööti, käib loodusringis ja teeb puutööd. Perekond Sirk-Rohtla on heaks eeskujuks paljudele, näidates kui ühtehoidev ja hooliv võib üks pere olla. Noored lapsevanemad kasvatavad oma lapsi suure armastuse, pühendumuse ja naeratusega näol.

«Aasta Suurpere» nominentide seast selgub võitja laupäeval, 11. mail ELPLi liikmetele mõeldud suurperepäeval Tallinna loomaaias. Aunimetuse saanud perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000-eurone auhinnaraha Bigbankilt. Lisaks premeerib Saga tee kõiki konkursi nominente kinkekorviga ja viib võiduperekonna Pärnusse Terviseparadiisi veemõnusid nautima.

Tänavu juba üheksandat aastat toimuv suurperede perepäev ja neljandat korda välja antav aunimetus aasta suurpere toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles