Nõid Nastja teab saladust, kuidas mitte paksuks minna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastja
Nastja Foto: Jelena Rudi

Selgeltnägija Nastja on tõsieluseriaali «Selgeltnägijate tuleproov» võitja ning raamatute «Selgeltnägija Nastja» ja «Nastja hea tervise kokaraamat» autor. Ta rääkis Buduaarile, kuidas end vormis hoiab ja miks kalorite lugemine kedagi tegelikult saledaks ei tee.

Anastassia näeb tõesti imeline välja. Kuidas küll õnnestub tal end niivõrd suurepärases vormis hoida? «Ma olen igasuguste dieetide vastu! Kõik, mis tähendab ajutiselt söömisest loobumist või toidukoguste piiramist, on minu jaoks ennekuulmatu ning mina armastan oma keha liiga palju, et end sedasi piinama hakata,» vastas Nastja. «Eriti kahjulik on see nii-öelda kalorite lugemise teooria. Inimese organism on üles ehitatud palju keerulisemalt kui küttekeha, seega kalorite lugemisel pole mõtet,» arvab Nastja, kelle sõnul teevad naised endale kaloreid lugedes hoopis karuteene.

Kuid milles siis kõik kinni on? Mida jälgima peaks, et kaunis vorm säiliks? «Kõik saab alguse geneetikast ehk siis sellest, millele on programmeeritud sinu organism,» teab Nastja. «Elu jooksul toimub selle programmi korrektuur ühes või teises suunas. Palju sõltub toiduainetest, mis võivad soodustada saledust või siis vastupidi, ja samuti toiduainete vastastikusest sobivusest. Sellepärast on toiduainete eraldi söömine küllaltki edukas süsteem, milles on raske eksida. Kui aga süüa koos kahte mittesobivat produkti, siis ühel hetkel ongi tulemuseks tüsedus.»

Selgeltnägija Nastja teeb ise süüa tunnete ja intuitsiooni järgi, mis ütlevad talle, mis millega õigesti sobib. «Siin ei mängi kalorite hulk enam mingit rolli. Ma ei poolda nälgimist ja ei mäleta, et oleksin kasvõi korra oma elus jätnud vahele hommikusöögi või lõuna. Mis puutub üldistesse reeglitesse, siis praktiliselt kõik vürtsid, näiteks, soodustavad mitterasvumist. Kõige rohkem kehtib see tüümiani, aniisi, köömnete ja teiste teravate vürtside kohta. Aniis on üldse üks huvitav vürts, väga kasulik naistele mitmetel põhjustel ning toimib ka kui armujook,» muigab Nastja.

Sporti Nastja väga palju ei tee, samas liha ning magusat ta ka ei söö. «Üldse ei isuta ei liha ega magusa järele. Ka spordiga on mul lood nii nagu on - vanemad ei kasvatanud minust spordiarmastajat, meil ei tegelenud keegi spordiga, oleme pigem selline loominguline perekond.»

Vahel Nastja siiski käib trennis, kuid aeroobsed pingutused talle ei meeldi. Pigem eelistab ta joogat või pilatest. «Üldse on venitusharjutused figuurile väga kasulikud ja seda sellest hoolimata, et väliselt võiks ju tunduda, et suurt füüsilist pingutust ei ole. Kodus seisab meil velotrenažöör, mida kasutan. Laisaks mina end kindlasti ei pea, näiteks ma ei istu filmi vaadates kunagi niisama, vaid sõidan jalgrattaga,» paljastab Nastja, kelle kodus diivanil ei logeleta ja rämpstoitu ei sööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles