Naise mure: ma ei jaksa enam tema seksisoovidele vastu tulla!

, seksuaalterapeut
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mida teha, kui mu mees soovib iga päev seksida? Mina enam ei jaksa! Mida sellises olukorras teha?» küsib ajakirja Psühholoogia Sinule lugeja ajakirja mainumbris. Talle vastab seksuaalterapeut Mare Pruks.

Igas paarisuhtes soovib üks partner seksi enam kui teine (ja see võib ka vahetuda). Väiksema ihaga partneri meelest on ta kaaslane seksmaniakk, aga teise meelest ei saa ta jälle mitte kunagi seksida siis, kui ta tahab. Kui üks tahab ja teine ei taha, tuleb teha valik.

Äraütlemisest tekkivat ebamugavust, halba enesetunnet ning kimbatust saab vältida, kui partneri soovile järele anda. See rahustab olukorra otsekohe mõneks ajaks maha. Järeleandja saab kätte teise heakskiidu, tunneb end seeläbi väärtuslikuna ning tal pole tarvis oma päris mina näidata. Need otsused ei peegelda aga enam inimese tõelist olemust, vaid kõige tähtsamaks on soov olla partnerile meele järele. Pidev järeleandmine aga viib paari emotsionaalsesse ummikseisu. Suhte ehedus läheb kaotsi, valitsema hakkab näiv rahulolu.

Seks ei ole lihtsalt seks

Seks kehastab kõike, mis tegelikult partnerite vahel toimub. Seks on tundlik valdkond ning suhte tegelikud valupunktid võivad perekonna harmoonia nimel jääda märkamata ja lahti harutamata. Tegelikult teavad mõlemad partnerid  kogu aeg, kuidas asjad on. Sellest, et üks partner seksib teisega ilma kontakti saavutamata ja teine teeb seda üksnes kodurahu huvides, lihtsalt ei räägita. Mõlemad on sisimas rahulolematud ja pettunud. Selline olukord vähendab tõrjujas veelgi huvi seksi vastu ja võimendab tema sisemisi probleeme.

Muudatuste algatajaks ja elluviijaks on tavaliselt üks partner, aga mõju  avaldab see alati mõlemale partnerile. Sel hetkel, kui keelduja teeb endast lähtuva otsuse, liigub suhe kohe mugavustsoonist välja. Kui seni on peetud kõige tähtsamaks partneri tunnustust ja elatud tema reeglite järgi, siis loob vastuhakk nüüd ebakindla olukorra. Kuklas kummitab hirm kaotada partneri  heakskiit, toetus ja armastus. Hirm hülgamise ees ajab meele ärevile ja on väga valus.

Kooselus tuleb ikka ette aegu ja olukordi, kus tuleb taluda üksiolemist ning teise heakskiidu puudumist. Kui tahad aga suhet muuta, tuleb üksiolemise ärevus ja rasked tunded välja kannatada.

Loe pikemalt Psühholoogia Sinule mainumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles