Toitumisnõustaja: toitu ei saa lahterdada heaks ja halvaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea ja halb toit?
Hea ja halb toit? Foto: SCANPIX

Treener ja toitumisnõustaja Holger Maiväli kirjutab Õhtulehes, et mõõdukalt tarbides võib süüa kõiki toiduaineid ja pole olemas maagilisi toitusid, mis aitaksid märgatavalt juurde või alla võtta.

Maiväli soovitab poes hoolikalt lugeda, mis on märgitud toote pakendile, kuigi sageli võib sealt leida vaid umbmääraseid koostisosade kirjeldusi. «Light (lahja – toim.) märgistus võiks viidata vähendatud kalorisisaldusele, aga hetkel tähendab light pigem vähendatud rasvasisaldust,» selgitas toitumisnõustaja margariine näiteks tuues ja märkis, et kui puuduvad rasvad on asendatud suhkrutega, siis mõjub toode kaalule samamoodi.

Lisaks on Maiväli sõnul diabeetikutele mõeldud fruktoosiga tehtud dieetšokolaadi ja –moosi energiahulk sageli tavapärastest toodetest hoopis suurem, mistõttu ei tasu kaalujälgijatel langeda dieet-märgistuse lõksu. «Fruktoos nälga praktiliselt ei kustuta ning kui tootes on ka toiduenergiat liiast, on ülesöömine vägagi reaalne,» sõnas treener ja lisas, et toitusid ei maksa lahterdada heaks või halvaks, sest igaüks peaks ise uurima, milline toiduaine talle paremini sobib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles