Video: nõuandeid, mida kevadel jooksma minnes selga panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sörkjooks.
Sörkjooks. Foto: CISSE NOORMETS

Varsti jõuavad kätte Tartu maraton ja maijooks, kuigi usinamad tervisesportlased on juba mõnda aega jooksmas käinud. Vaata, mida soovitab kevadjooksudel kanda Roman Fosti!

Roman Fosti, kes ka ise 12. mail esimest korda Otepäält Elvasse kavatseb joosta, jagab videos nõu, mida harrastusjooksja kevadisele jooksuvõistlusele selga peaks panema. Romani soovitatu näitab ette Liina Tšernov.

Arvestades, et harrastajal kulub 23 km läbimiseks 2 tundi ja pealegi, ei tasu väga õhukeses riietuses starti minna. Jaheda ilmaga soovitab ta alla panna sooja pesu, selle peale pikkade varrukatega särgi.

Kui vihma sajab, on kevadel võrdlemisi jahe. Sellepärast soovitab Roman selga panna sooja pesu ja selle peale tuulejaki. Kes veidi enam külma pelgab, võib nende kahe kihi vahele panna ka pikkade varrukatega särgi.

Sooja ja päikesepaistelise ilmaga piisab T-särgist. Kes külma kardab, võib joosta sooja pesuga. Sooja ilmaga võib joosta kas üle põlve või täispikkades retuusides. Kui aga peaks jahedam ilm olema, siis võiks jalas olla kilepüksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles