Peeglike, peeglike seina peal, kes on kauneim naine kogu maal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imetlege jalgu! Gwyneth Paltrow esitleb oma eelmisel kuul ­ilmunud ­kokaraamatut.
Imetlege jalgu! Gwyneth Paltrow esitleb oma eelmisel kuul ­ilmunud ­kokaraamatut. Foto: SCANPIX

Omapärase nimega näitlejanna Gwyneth Paltrow on 40, aga ikkagi ilusam kui kõik temast nooremad. Igatahes nii leidis äsja inimestest kirjutav ajakiri People. Arter püüdis uurida, milles peitub Paltrow’ ilu saladus.
 

Nägu. Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed peavad külgetõmbavaks sümmeetrilist nägu, ning Paltrow’d  peetakse ses vallas eriti heaks näiteks. Lisaks kiidetakse tema portselansiledat nahka ja blonde juukseid.

Nukulik nägu, hele juus ja silmipimestav naeratus on päritud näitlejannast emalt Blythe Dannerilt, tänu kellele Gwyneth üldse näitlemispisikuga nakatus. Näitlemisest eemale jääda oli üsna võimatu, kuna suved veetis väike Gwyneth vanematega teatrifestivalidel.

Nii polegi ime, et ta juba viieaastaselt esimest korda lavale pääses. Vanemaks saades kasvas huvi näitlemise vastu ning teda paelus üha enam kino, mille «peasüüdlaseks» võib ilmselt pidada produtsendist ja režissöörist isa. Nii otsustas Paltrow ohverdada isegi oma kunstiajalooõpingud ülikoolis, et pühenduda näitlemisele.

Figuur. 16. sajandil populaarne rubenslik korpulentsus ei ole ilmselgelt veel moodi tulnud, endiselt ülistatakse barbielikku sipelgataljet, mille hea näide on just Paltrow.

Kuigi ta on alati olnud pigem kõhn ning oma õblukese välimuse pärast tundis end koolis suisa ebamugavalt, näeb ta trennisaalis tundide viisi vaeva. Nii higistab ta hea vormi hoidmiseks viis korda nädalas eratreeneri käe all ega pea paljuks tõusta iga päev kell pool viis, et rullida lahti joogamatt.

Paltrow’ sõnul tundus intensiivne trenn talle algul õudusunenäona, aga nüüd on sellest saanud samasugune harjumus nagu hambapesu ning see aitab tal tunda end tugevama ja nooremana.

Karjäär. Üks peamine põhjus, miks just Paltrow maailma kauneimaks naiseks valiti, on muidugi pidev avalikkuse tähelepanu all olemine. Ta on kinolinal esinenud juba 1990ndatest alates ning jätkab samas vaimus. Enim kuulsust ja auhindu tõi talle romantiline komöödia «Armunud Shakespeare». Praegu võib teda kinos näha seiklusfilmis «Raudmees 3». Paltrow on võitnud parima näitlejarolli eest nii Oscari kui ka Kuldgloobuse.

Eeskuju mitmel rindel. Paltrow’ ilu peitub ka tema positiivses eeskujus. Peale selle, et ta võitleb mitmete heategevusprojektidega näiteks laste tervise eest ja vaesuse vastu, on ta kirjutanud tervislike toitude kokaraamatuid.

Armastus hea toidu vastu pärineb isalt, kellega koos ta väiksena pidevalt köögis askeldas. Lisaks jagab näitlejanna veebilehel Goop nippe moe, tervise, toidu, kodu ja muu taolise kohta ning avas hiljuti Los Angeleses ilusalongi, kus kasutatakse vaid looduslähedasi tooteid. Seetõttu kutsutakse teda isegi elustiiliguruks.

Suhted veetlevate meestega. Paltrow’ ilu on märganud mitmed kuulsad ja ihaldatud staarid. Nii oli ta 24-aastasena põgusalt kihlatud paljude naiste lemmiku Brad Pittiga. Kuna siis ei olnud ta abiellumiseks veel piisavalt küps, lõpetasid noored suhte.

Aastaid hiljem tunnistas näitlejanna, et elas lahkuminekut mitu aastat raskelt üle. Pärast Pitti hakkas Paltrow suhtlema järgmise Hollywoodi staari Ben Affleckiga. Seegi suhe ei jäänud püsima, kuna näitlejanna sõnul olid nende maailmapilt ja väärtused liiga erinevad. Üksteist aastat tagasi kohtus Paltrow Coldplay laulja Chris Martiniga ning juba aasta hiljem nad abiellusid. Nüüdseks on neil kaks last.

Sümpaatsus. Viimane, kuid võib-olla kõige olulisem põhjus, miks just Paltrow’d ilusaimaks peetakse, peitub tema südamlikkuses ja lihtsuses. Nii on ta meediaga suheldes sageli visanud mõne nalja või rääkinud siiralt oma elu raskeimatest hetkedest: raseduse katkemisest, isa surmast, depressioonist, purunenud suhetest...

Samuti ei ole ta tavaelus mattunud paksu meigikihi ega uhkete hilpude alla, vaid käib ringi T-särgi ja teksadega ning ilma mingita. Näitlejanna sõnul tunneb ta end niimoodi pere keskel kõige ilusamana.

Looduslähedust tunnetas Paltrow eriti selgelt 2004. aastal, kui läks ajakirjandusliku katsena üksipäini kolmeks päevaks Kariibi mere üksikule saarele, kuhu pakkis kaasa riisi, sääsevõrgu, taskunoa, tikud ja võrkkiige. Selle põgusa aja jooksul sai ta teada, et on palju tugevam ja vapram, kui ise arvas.

Gwyneth Kate Paltrow (40)

Sündinud 27. septembril 1972. aastal Los Angeleses

Tuntuimad filmid:

«Ettevaatust, uksed sulguvad!» (1998), «Suured lootused» (1998), «Täiuslik mõrv» (1998),

«Armunud Shakespeare» (1998), «Andekas härra Ripley» (1999), «Raskelt armunud» (2001), «Tõestus» (2005), «Raudmees» (kolm osa 2008, 2010, 2013)

Abikaasa: inglise muusik Christopher Martin (36)

Lapsed: Apple Blythe Alison (saab sel kuul 9) ja Moses Bruce Anthony (7).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles