Liisa Pakosta teab, et viie lapsega on lihtsam kui ühega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulane Liisa Pakosta abikaasaga presidendi vastuvõtul 2013. aastal.
Riigikogulane Liisa Pakosta abikaasaga presidendi vastuvõtul 2013. aastal. Foto: Jelena Rudi

Riigikogu liikme (IRL) Liisa Pakosta (43) ja Jaanus Reisneri (42) peres kasvab viis last, kirjutab Eesti Naine. Kui sinna juurde liita veel Jaanuse kolm eraldi elavat last, moodustavad nad kümneliikmelise kärgpere.

See, et viie lapse kasvatamine on ühe lapse kasvatamisest kergem, oli üllatus ka Liisa Pakostale endale. «Aga nii on tõesti,» lisas ta. «Lapsed leiavad omavahel väga palju tegevust, ees õppiv vanem laps innustab nooremaid imetegudele ning kokku on see kuidagi üdini loomulik.»

See, kui keegi imestab, et mõnes peres on nõnda palju lapi, on Liisa sõnul inimlik, sest inimene imestab ikka teistsuguste elukogemuste üle. «Paljulapselised pered on üldiselt Eestis väga tublid, sotsiaaltoetuste saajate hulgas on neil kaduvväike osakaal. Kui mul veel lapsi polnud ja isegi pärast esiklapse sündi tundus mulle ilmvõimatu kolme lapsega hakkama saada.» Jaanuse sõnul on nad aga rohkem kogenud tunnustust. «Mõis, Palts, Sõõrumaa, Kiisler – neil on ka palju lapsi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles