Suitsetamine kujutab naisele palju tõsisemat terviseriski kui mehele

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine muudab vanemaks.
Suitsetamine muudab vanemaks. Foto: SCANPIX

Norra teadlased selgitasid välja, et suitsetavatel naistel on suurem risk haigestuda vähki kui suitsetavatel meestel.

Norra teadlased uurisid 600 000 patsiendi andmeid ja avastasid, et vähirisk suitsetavatel naistel on kaks korda suurem kui sutisetavatel meestel, kirjutab BBC.

Naissuitsetajatel kasvas risk haigestuda 19 protsenti, samal ajal kui meestel tõusis risk vaid üheksa protsenti. Kokku arenes uurimuses osalejatest vähk 4000 inimesel. Suurem risk oli neil naistel, kes alustasid suitsetamist 16aastaselt ja nooremalt, samuti neil, kes olid suitsetanud juba aastakümneid.

Uurimuse läbiviinud Tromso ülikooli teadlased tõestasid ka, et naisi, kes suitsetavad vähem kui mehed, tabab käärsoolevähk sellegi poolest sagedamini. Uurimuse tulemustest võib järeldada, et tubakasuitsu toksiline efekt on naistele mingil põhjusel ohtlikum. Eksperdid juba teavad, et suitsetavatel naistel suureneb südamerabanduse risk tunduvalt rohkem kui suitsetavatel meestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles