Mida ütlevad küüned sinu tervise kohta?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüned.
Küüned. Foto: PantherMedia/Scanpix

Saatest «Tohter Olaf» selgus, et küünte puhul tuleb jälgida nende värvi, paksust ja kuju, sest muutused võivad olla vihjeks sootuks tõsisematele haigustele.

Dermatoveneroloog Dr. Pille Konno sõnul on terved küüned õrnalt roosakad, sileda pinnaga, vahendab kliinik.ee.

«Nahk on inimese suurim organ, küüned on evolutsiooniliselt naha derivaadid. Nende põhiline ülesanne on kaitsta sõrme ja varba otsi,» rääkis dr Konno. «Küünte muutused võivad olla diagnostiliselt vihjeks sootuks tõsisematele haigustele. Küünte puhul tuleb eelkõige jälgida värvi, paksust ja kuju,» rõhutas arst.

Oma küüneprobleemidest rääkis saates Kaur, kes on hobi korras jalgpalli mänginud suurem osa oma elust. Mängurõõmu on aga viimase kümne aasta jooksul hakanud varjutama erinevad traumad, mispärast on noormees pidanud korduvalt treeninguid katkestama. Kui Kaur on varba ära põrutanud, läheb küüs esmalt siniseks ja punaseks, misjärel see sootuks ära tuleb. Hullematel juhtudel on näha ka mäda.

Kaur on küüneprobleemidega leppinud, et jalgpalli edasi mängida. Kuid kõndida on valus ning olukord on raskendanud ka kingade kandmist ning ujumas käimist.

Dr. Konno sõnul võiks küünt edaspidi lühikesena hoida ja proovida küüs trenni ajaks kinni teipida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles