Võta rahulikult... ja saad ta endale

, Cosmopolitan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled uude kutti jäägitult armunud? Siin on mõned Cosmopolitani näpunäited, kuidas oma emotsioone kontrollida ja rahulikuks jääda.

Pole midagi paremat kui armumine. Sa tahad kogu oma aja temaga veeta, igal võimalusel temast rääkida ja ehk kujutad juba ette ka teie ühist tulevikku. Kuid isegi siis, kui oled teadlik oma meeletust armumisest, võib selle idée fixe'iks muutumine rikkuda suhte juba enne, kui see alatagi jõuab.

«Armumine muutub kinnisideeks siis, kui me ei tea, mida teine inimene tunneb. Me analüüsime mehe juttu ja tegusid, otsides märke, et tema tunded on tõelised,» ütleb raamatu «He’s Not That Complicated» kaasautor Sabrina Alexis. «Teadmatus võib põhjustada kinnismõtteid – kutt muutub tavalisest surelikust kellekski imeliseks. Mehe heakskiit põhjustab sinus elevust, tema kriitika võib su aga musta masendusse viia.»

Kuidas kontrollida sõgedust, mis vahel kaasneb uue armastusega? Ära stressa, meil on lahendus.

Probleem

Sa proovid liiga innukalt talle meele järele olla.

Lahendus

Sulle meeldib raamatuid lugeda, aga tema on spordifanaatik. Ent juba enne, kui jõuad öelda: «Ta on minu,» viid end kurssi jalgpallireeglitega. See on ju kindel viis talle muljet avaldada, või mis? 

«Enda muutmine eesmärgiga olla  õnnelikum on super, kuid iseenda ümberkujundamine selleks, et teistele meele järele olla, seda ei ole. Sa ju meeldisid talle iseendana. Kui hakkad midagi muutma, võid kogemata ümber teha seda, mis teda alguses sinu poole tõmbas,» ütleb suhtenõustaja Clare Smart.

Ära loobu sellest, mis teeb sind eriliseks. Teisisõnu, kui jalka ei ole sinu teema, loe raamatuid edasi ja ole äge iseendana. Et end suhtes turvaliselt tunda, pead ennast armastama sellisena, nagu oled. Kui otsid mehelt pidevalt kinnitust, kas ikka meeldid talle, muutub su enesekindlus üha rabedamaks. Niisiis, tuleta endale meelde, mis on sinus ja su elus positiivset, ning lase ka temal seda tunnetada.

Probleem

Sa ei suuda lõpetada talle helistamist ja sõnumite saatmist.

Lahendus

Ükskõik, kui raske see ka ei ole, piira ennast ja kasuta päevas ainult ühte võimalust suhtlemiseks. Teda pidevalt sõnumitega pommitades võib mehel tekkida tunne, et ta on ainus inimene su elus, ja see mõjub hirmutavalt. «Üks asi on anda talle märku, et mõtled temast, kuid ta ei vaja terve päev selle pidevat meeldetuletamist, eriti, kui teed seda eelkõige sellepärast, et ise mingile asjale kinnitust saada,» selgitab Smart.

Väga oluline on säilitada iseennast – nii praegu, suhte alguses, kui ka edaspidi. «Tee edasi neid asju, mis sulle meeldib teha, kohtu sõprade ja sugulastega, jätka oma hobide ja huvialadega,» lisab Smart. Kui sul on piisavalt tegevust, ei teki ka kiusatust iga viie minuti tagant telefoni haarata.

Probleem

Kardad, et ta näeb sinu vigu ja jätab su maha.

Lahendus

Pea meeles, ta on kõigest üks kutt. Neid on veel, kuid sina oled ainus. Peale selle mõtleb ka tema arvatavasti sinuga sarnaselt – kuigi mehed näitavad oma vigu rohkem välja kui meie. «See on aeg, mil ta näeb, kuidas sa end kohtled, ja see võib mängida suurt rolli selles, kuidas ta sinuga ümber käima hakkab. Kui väärtustad ennast ja seda, mis sulle oluline, teeb seda tõenäoliselt ka tema,» ütleb Smart. «Kui aga varjad oma puudusi või proovid olla keegi, kes sa ei ole, siis ei õpi ta tundma mitte sind, vaid kedagi teist, ja see tekitab tulevikus kindlasti probleeme.»

Lakkamatu oma vigadele keskendumine võib kiirelt muutuda kinnisideeks. Suhte rikkumiseks pole midagi tõhusamat, kui lasta end juhtida oma ebakindlusel. Sa võid ju pidevalt otsida oma poiss-sõbralt kinnitust või teda mitte usaldada, kuid keegi ei taha olla suhtes meeleheitlikult ebakindla naisega – enesekindlus on tunduvalt atraktiivsem. Seega, selle asemel et keskenduda oma vigadele, koonda tähelepanu enda parimatele omadustele, millesse ta lihtsalt on sunnitud armuma. Kõige tervemad suhted on ehitatud tegelikkusele − sinule, temale ja teie vigadele.

Probleem

Planeerid pulmi ja oled juba lastele nimedki valmis mõelnud.

Lahendus

Sa ei võida suhtesse tormamisega midagi. Ka mitte siis, kui teadmatusega on raske omaette toime tulla. «Kiirustamine on küll ahvatlev, kuid uued suhted on õrnad. Erinevatest läheduse etappidest lihtsalt läbi tormamine võib viia suhte enneaegse lõpuni,» ütleb Smart. «Ära kiirusta! Küll tasapisi jõuad ta enda maailma integreerida. Võta aega, et teda tundma õppida. Ja ehita üles usalduslik suhe, enne kui teda olulistele inimestele tutvustad.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles