Kolm põhjust, miks laisk nädalavahetus võib tervisele hästi mõjuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aktiivne eluviis on oluline hea tervise jaoks, kuid mõnikord on parem asju rahulikult võtta ja mitte üle pingutada. Veelgi enam, laisk nädalavahetus võib koguni hästi mõjuda.

Siin on kolm põhjust, kuidas laisk nädalavahetus võib tervisele hea olla, kirjutab Glamour.

Hilja ärkamine

Kui paljud meist saavad nädala sees magada vajalikud 7-9 tundi? Ilmselt mitte väga suur hulk inimesi. Nädalavahetus on ideaalne aeg, mil unevõlg tasa teha. Harvardi ülikooli juures asuva unekeskuse teadlased on kindlaks teinud, et kui nädala sees jääb unest vajaka, siis nädalavahetusel paar tundi kauem magamine aitab asja taas tasakaalu viia.

Tee filmimaraton

Teadlased on välja selgitanud, et naljakate filmide üle naermine mõjub südame-veresoonkonnale hästi ehk naermine on südamele kasulik! Kui oled pigem õudusfilmide fänn, siis teadlased on välja selgitanud ka selle, et 90-minuti pikkuse õudusfilmi vaatamine aitab põletada 113 kilokalorit.

Loe raamatut

Lugedes treenid aju, aga kui loed midagi, mida oled eelnevalt juba lugenud, siis sellest saab su aju veelgi rohkem kasu. Uuringute kohaselt on mõne loo või artikli esimesel lugemisel aju kaasahaaratud loo sisust. Kui sa aga teist korda sama asja loed, siis leiad sideme tegelastega emotsionaalsel tasandil, mis aitab sul ka parema sideme luua oma vaimse olekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles