Moeblogi: muusikalegendid, Aasia ja Prada esseekonkurss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moeblogija Anni Jürgenson kutsub osalema Prada esseekonkursil ja täheldab, et moeilm võtab innukalt snitti Jaapanist.

Muusika ja mood armastavad teineteist! Yves Saint Saint Laurenti moemaja tegutseb nüüd nimega Saint Laurent ja selle uue loomingulise juhi Hedi Slimane’i käe all jõudsid värskeimatele reklaamikampaania piltidele sellised muusikamaailma legendid nagu Marilyn Manson, Daft Punk, Ariel Pink, Country Love ja Kim Gordon.

Tartu Kõrgema Kunstikooli legendaarne moelavastus «Mood-Performance-Tants» tähistab tänavu 15. sünnipäeva. Sellekevadine suurejooneline show leiab aset 4. mail vastrestaureeritud Tartu vaksalis. Etendus pakub alati üllatusi ning põnevat vaatemängu noortelt tantsijatelt, moe- ja filmikunstnikelt.

Moemajad on pööranud pilgu Aasia poole, eks seda nii kunstilistel kui ka majanduslikel kaalutlustel. Jaapani kultuurist on sel kevadel tee maailmamoodi leidnud origami- ehk voltimistehnika, kimonotest inspireeritud avarad lõiked ja laiad seotavad vööd.

Itaalia moelegend Prada on seoses uue prillikollektsiooni tulekuga välja kuulutanud suure esseekonkursi teemal «How we see the world» («Kuidas me näeme maailma»). Prada ootab kõigi lootustandvate noorte kirjutajate 10–20-leheküljelisi lühijutte oma maailmanägemise mõtetega kuni 18. juunini. Uuri lisa www.prada.com/en/journal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles