Pesudisainer Kriss Soonik lööb moemaailmas laineid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriss Soonik.
Kriss Soonik. Foto: Marina Puškar/Postimees

29-aastane Kriss Soonik loob pesu, mida jumaldavad nii moeblogid-ajakirjad kui ka kuulsused üle maailma.

Krissi armastatakse nii tema loodu kui ka isiksuse poolest, vahendas eile «Pealtnägija».

Krissi lugu meenutab paratamatult muinasjuttu - kui naine seitsme aasta eest Londonisse suundus, oli ta pea täis vaid ideid ja unistusi. Hetkel aga müüakse Krissi pesu 15 riigis üle maailma. Kuid eelkõige just Londoni eksklusiivsemas ärisektoris, kus poodlevad nii siniverelised kui superstaarid.

Seejuures pole Kriss Soonik päevagi õppinud moodi või joonistamist. Moemaailma sattus ta juhuslikult, kui aitas 10. klassis konkursil «Supernoova»  osalevat sõpra. Pärast seda tärkas naisel huvi moekunsti vastu.

Esimese pesukollektsiooni disainis naine 20-aastaselt, saades inspiratsiooni selleks Hispaaniast, kus naised rahumeeli bikiinides ringi käisid.

Naine tõdeb, et Eesti turg jäi tema jaoks liiga väikeseks, kuid Eestit ta oma mõtetest kõrvale heitnud pole. Kriss sõnab, et tänapäeval on lihtne olla maailmakodanik ja ka pesu müües rõhutab ta alati, et tegu on eestimaise disainiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles