Head aega, liivakellafiguur?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christina Hendricks seriaalist «Pöörased».
Christina Hendricks seriaalist «Pöörased». Foto: AP / Scanpix

Uue uuringu tulemused tõestasid, et liivakellafiguur, mis tänapäeval on näiteks Beyoncel ja Kim Kardashianil, on kadumas, sest naiste piht on alates 1951. aastast kasvanud ligi 18 sentimeetrit.

Liivakellafiguuri tegi kuulsaks Marilyn Monroe, kelle mõõtmed olid täpselt sellised, et tema kehakujust joonistus välja kaunis liivakell. Tänapäeval pole vist aga liivakellafiguur enam trendiks, sest naiste pihad on suuremad kui varem. Seoses suurenenud pihaga on kasvanud ka kaalunumber võrreldes umbes 60 aasta taguse ajaga, kirjutab femalefirst.co.uk.

Uute andmete järgi oli 1951. aastal naiste piht keskmiselt umbes 68,5 sentimeetrit, kuid tänapäeval on see 86, 4 sentimeetrit ehk ligi 18 sentimeetrit rohkem.

1950. aastatel oli naiste piht märgatavalt sale ning sel viisil paistsid nii rinnad kui puusad paremini silma. Tänapäeval on aga naise figuur muutunud lamedamaks, enam pole niivõrd palju kurve ega joonistu selgelt välja ka liivakellakujuline figuur.

Suurbritannia üle ilukliiniku andmetel on aga kõige populaarsemaks iluprotseduuriks muutumas just keskkoha peenemaks tegemine, inspiratsiooni selleks saadakse teleseriaalist «Pöörased» («Mad Men»), kus on naistel kaunid liivakellafiguurid.

Kliiniku esindajate sõnul on keskkohast kõige keerulisem omal käel rasvakihti kaotada, isegi kõva treeningu ja range dieediga on «kõhupolster» visa kaduma ning seetõttu pöördutaksegi kliiniku poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles