Täna «Tohter Olafis»: stress võib röövida elust kaheksa aastat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olaf Suuder
Olaf Suuder Foto: Silver Raidla / Kanal 2

Täna kell 20.30 tuleb meditsiiniteemalises saates «Tohter Olaf» juttu salakavalast haigusest, mis peab inimesele vaikselt jahti tööl, igapäevaelus ja isegi magades. See haigus on stress!

Stressi võib päevavalgele tuua just nimelt tööl tekkinud pinged, muudatused isiklikus elus või lähedase kaotus. Kui teatud situatsioonides on stress hädavajalik, siis millal hakkab see mõjutama inimese tervist ja närvikava? Kummal esineb stressi rohkem, kas meestel või naistel? Mis võimendab ja mis lahjendab stressi taset? Stressist räägib psühhiaatria ja psühhoteraapia keskuse Sensus psühholoog ja psühhoterapeut Katrin-Evelin Kalause.

Saatejuht Olaf Suuderi külaliseks on viie lapse ema Evi, kes ülekaalu tõttu on pannud end maovähendusoperatsiooni järjekorda. Ometi ei ole ta oma plaanis operatsioonile minna kindel ja seepärast uurib ka muid võimalusi, kuidas ilma kirurgilise sekkumiseta kehakaalu langetada. Kas Evi peab siiski operatsioonile minema või on ka muid võimalusi? Siinkohal tuleb appi toitumisnõustaja, Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-õppejõud dr. Kristel Ehala-Aleksejev, kes räägib rasvumise ja ülekaalu põhjustest, organeid ümbritseva rasva kahjulikkusest ja annab nõu, kuidas igapäevaselt ja ilma nälgimata kaalu langetada.

Igal aastal lisandub Eestis umbes 5000 naist, kellel diagnoositakse emaka lihaskasvaja ehk müoom. Mis neid põhjustab, kuidas neid ära tunda ja kui ohtlikud need on?

Stuudiokülalised panevad sel korral oma teadmised proovile mängus «Kuidas võtta ravimeid?». Vastuseid kommenteerib Südameapteegi proviisor Külli Teder.

Rahustavaid ja lõdvestavaid joogaharjutusi õpetab spordiklubi Sparta joogatreener Anne Tipner-Torn.

Põnev ja hariv «Tohter Olaf» on Kanal 2s juba täna kell 20.30, kohe pärast «Ärapanijat».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles