Muutuja Liina saates osalemisest: ma tegin seda enda pärast

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina imeline muutumine
Liina imeline muutumine Foto: TV3

TV3 saatesarjas «Minu imeline muutumine» osalenud Liina Pikkhoff vaatas kolmapäeva õhtul enda saadet koos lähedastega Filmimehe «Teise ekraani» stuudios esimest korda. Kui saatest võis jääda mulje, et Liina ja Aimuri abielu on naise välimuse pärast ohus, siis Liina kinnitusel päris nii ei olnud. Saatesse läks ta ikka enda pärast.

Enese nägemine teleekraanil tundus Liinale kummaline ja saatejuhi kommentaaride peale kõkutas ta mõnuga. Eriti ajas teda naerma see, justkui oleks ta saatesse läinud oma abielu päästma.

Abikaasa Aimur ütles Liinale kohe, et kui naine tahab seda teha ainult tema pärast, siis võiks jätta parem saatesse minemata. «Me oleme juba mõnda aega koos elanud ja nagu öeldakse, siis nurgelised kohad on juba maha lihvitud. Välimuse pärast kohe kotti õlale ei viskaks ja minema ei jookseks, aga eks ma ikka hingesopis lootsin, et ta võtab saatest osa,» tunnistas Aimur. «Aga kui ka ei oleks saanud sinna, ei oleks ka midagi väga hullu olnud. Oleks oma elu edasi elanud. Ma ütlesin Liinale, et see on sinu otsus, sinu keha. Sa oled täiskasvanud naine ja ise otsustad. Otseselt minu pärast seda ei oleks olnud vaja teha. See oli tema soov.»

Liina kinnitas, et läks saatesse iseenda pärast, et oma enesetunnet parandada. «Ma ei kahetse üldse, et ma selle läbi käisin,» sõnas Liina ja tunnistas, et eks teda mõjutas siiski osalt ka see, et saaks mehe ees end julgelt alasti võtta. «Kuna mul see kaalukaotus oli nii suur ja rinnad olid nii ära vajunud, siis ütlesin juba enne abikaasale, et oleks mul see raha, siis ma läheks operatsioonile nii, et silm ka ei pilguks. Aga kuna ma puhtjuhuslikult seda reklaami nägin, siis ütlesin abikaasale, et lähen. Mees arvas, et ma nalja teen, aga öösel vaatasin internetis tingimused täpselt üle ja täitsin ankeedi ära. Saab, siis saab, kui ei saa ei saa. Aga näed, näkkas.»

Juba lapseeas oli Liina suure kaaluga, mistõttu teda noriti ja kutsuti inetute hüüdnimedega. Seda aega ta meenutada ei taha. «Olin noor ja rumal, ega ma siis vastu ei hakanud. Ma läksin hoopis nutsin omaette,» nentis ta.

Pärast maovähendusoperatsiooni kaotas Liina umbes 7-8 kuu jooksul lausa 40 kilo, kaaludes lõpuks 65,7 kilo. Nii kiire kaalukaotuse juures pole imestada, et üleliigne väljaveninud nahk jäi rippuma. «Eelmisel suvel võisin ma endaga selles suhtes täitsa rahul olla, et kaalu oli vähem,» tõdes ta. See aga ei tähendanud, et Liina oleks julgenud veel randagi päevitama minna. Oma perega pole Liina mere ääres käinud juba aastaid, kuid sel suvel lubab ta seda mõnuga teha.

Vapper naine

Operatsioonide tegemise kõrvaltvaatamine Liinat ei hirmutanud. Praegu paraneb ta jõudsalt ja tervisega on kõik korras. Toestavat pesu ei saa ta aga niipea veel seljast võtta, lõplikuks taastumiseks läheb veel aega. Valu Liina väga ei tundnudki, seega ei põhjustanud operatsioonid talle ootamatuid kannatusi. «Arm jääb bikiinide alla peitu ja ei jää üldse näha. Arst tegi oma tööd väga hästi. Super!» kiitis ta.

Abikaasa nentis, et tundis suurt hirmu operatsioonide pärast just täisnarkoosi tõttu. Oma sõbra kogemusest teadis ta, et see võib mälu väga halvasti mõjutada. Õnneks läks Liinaga kõik hästi. «Kui ma oleks kartnud, ma poleks seda läbi teinud,» tunnistas Liina, kes oli saatesse minnes suurt hakkamist täis, et oma unistused ellu viia. «Kui midagi juhtub, siis see juhtub ka lihtsalt tänava peal või koduski. Mis seal ikka karta.» Kõige olulisem oli talle, et rinnad korda saaks.

Pärast kaalulangust pidi hoopis teise figuuriga naine omal kogu garderoobi välja vahetama. Enne saadet kulus aga poodides palju aega ja kui Aimur viipas kontsakingadele, siis kirtsutas Liina nina. «Nüüd käis Ženjaga natuke hullamas ja kogu aeg on ainult kontsad all,» naeris mees. «Ma ei tea, ma pean minema Ženja käest küsima, et mis case on, mis ta mu naisega tegi?»

«Ma enne ei julgenud platvormkingadega käia, aga Ženja andis hästi palju soovitusi ja nüüd ma tean, mida ja kuidas otsida,» selgitas Liina. «Enne läks poes väga palju aega, aga nüüd on palju lihtsam. Super oli, oleks võinud terve päeva temaga šopata.» 

Varasemalt Liina avalikkuse tähelepanu alla sattunud pole, kuid nüüd teab, mida oodata. «Elu läheb edasi, mina elan nii edasi, nagu ikka. Kui keegi tunneb ära, siis tunneb. Kui ei, siis ei.» Esimeste saadete järel vaatas ta teiste osalejate kohta kirjutatud netikommentaare ja üllatus, kui negatiivsed inimesed on. «Ma ei vaata rohkem neid kommentaare. See, mis mina tegin, oli minu otsus ja minu keha. Ise tean, mis ma sellega teen. See pole üldse teiste mure.» Liina on kindel, et toetust saab ta oma lähedastelt ja sõpradelt, nendega otse suheldes. Muud vastukaja katsub ta vältida, et enda tundeid säästa. 

Hella südamega naisel läksid saadet vaadates korduvalt silmad märjaks. Eriti raske oli end ohjata siis, kui ta saate lõpus arste ning teisi abistajaid tänas. Telesaade andis Liina elule hoopis teise värvi. «Minu imeline muutumine» kinkis talle ilusad hambad, täitesüstid ja rinnaimplantaadid. Lisaks tehti rasvaimu reitele, ulatuslik kõhuplastika ja naba siirdati kõrgemale.

Teineekraan.ee stuudios vaatas Liina Pikhoff koos lähedastega oma saate esilinastust. Saatejuht Kätlin Kuusemäe küsis Liinalt, kuidas abikaasa saate tegemisele kaasa elas. Vaata videot!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles