Kevadine munapuder kitsepiimajuustuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margit Eerma

Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma teeb munaputru hoopis teistmoodi – munavalgetest ja kitsepiimajuustuga.

Kevad on käes, päike käib järjest kõrgemalt ja soojendab mõnusalt. Kätte on jõudnud selline aeg aastas, mil hing ihkab tahedamate ja tummisemate roogade asemel järjest kergemaid ja lihtsamalt valmivaid toite.

Kevadine munapuder on hoopis uues võtmes. Seda on lihtne valmistada ja see sobib nii hommikusöögiks kui ka kergeks õhtueineks. Kui munapudrus kasutada vähese rasvasisaldusega kitsepiimajuustu, saab pudrust ideaalse «suveks vormi» roa.

Kevadine munapuder juustuga

kogus ühele inimesele

•    4 munavalget

•    1 sl võid või rapsiõli

•    50 g kõvemat kitsepiimajuustu (võib kasutada igasuguseid tugevama maitse ja tekstuuriga juustusid, feta sobib samuti ideaalselt)

•    trühvliga soolahelbeid (võib kasutada ka meresoola)

•    garneeringuks päikesekuivatatud kirsstomateid

•    salatiks kurki ja tomatit

Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja maitsesta soolahelvestega. Soola lisades arvesta kindlasti juustu soolasusega. Sulata või kuumal pannil ja vala munavaht pannile, sega segu umbes minut ja seejärel lisa munavalgevahule riivitud juust. Sega, kuni juust on munavahuga kenasti segunenud. Maitset lisavad magusad poolküpsed päikesekuivatatud kirsstomatid ja värske kurgi viilud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles