Kuidas vabaneda inetust tselluliidist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tselluliit on keha omadus talletada rasva, liigset vedeliku ja jääkaineid keha sidekoes, millega kaasneb kahjuks ka esteetiliselt mitte just kõige atraktiivsem mügarlik ja lohukestega nahk. See tundub olevat tüütu probleem, millele puudub lahendus.

Umbes 90 protsenti naistest peavad selle tüütusega igapäevaselt tegelema. Tselluliidi puhul on keha verevarustus ja sellega seoses ka kogu organismi töö häiritud, kuna liigne rasv, jääkained ja vedelik suruvad organismi vere- ja lümfisooned kokku. Mida tihkem ja märgatavam tselluliit on, seda tõsisemalt on häiritud inimese verevarustus ja ka muud kehalised protsessid. Mürkjäägid on just need, mis aeglustavad meie lümfisüsteemi ja avavad ukse tselluliidile, kirjutab ilu- ja moeportaal stilist.ee.

Mida siis ette võtta?

1. Vähenda kiirtoidu, küpsiste, kookide, valge saia jms tarbimist. Söö rohkem puu-ja köögivilju, täistera tooteid.

2. Söö rohkelt C-vitamiini sisaldavad vilju nagu apelsin ja greip.

3. Mango mõjub hästi verevarustusele.

4. Õuntes on rohkelt kiudaineid ning ka toksiinide vastu võitlevaid antioksüdante.

5. Papaia sisaldab samuti rohkelt antioksüdante ning ka beetakaroteeni, mis aitab ennetada nahakudede kahjustusi.

6. Ka marjades on antioksüdante ja C-vitamiini.

7. Roheline tee kiirendab ainevahetust ja pinguldab nahka.

8. Täisteratooted on toitvamad ning sisaldavad samuti antioksüdante.

9. Spargel aitab stimuleerida verevarustust.

10. Kala nagu lõhe või makrell sisaldavad häid rasvu, mis aitavad tselluliidi vastu võidelda.

11. Vesi, vesi ja veelkord vesi! Joo vähemalt kaheksa klaasi päevas.

12. Vürtsid nagu cayenne’i pipar, kurkum ja küüslauk on samuti imerelvad!

Ülimalt tähtis osa on ka treeningul, tulemuseks on kaalu vähenemine ja ülemäärase rasva kadu. Soovitatud treenimisvõimalused on ujumine (sealjuures pidev aeroobne liigutamine vees, mitte pikkade pausidega mulistamine), kõndimine, sörkimine jms.

Ka paljud tuntud inimesed võitlevad tselluliidiga. Näiteks Kim Kardashian on öelnud: «Mul on tselluliit. Mis siis? Ma pole kunagi väitnud, et olen ideaalne. Iga voldikene ja lohukene on väärt olnud igat küpsise- või jäätiseampsu. Kui ma peaksin terve elu dieeti pidama, siis oleksin õnnetu. Ma armastan toitu. Kui sa ei saa oma elu nautida, mis selle mõte siis on?»

Tervislik ja mitmekülgne toitumine ning aktiivne eluviis on võti, millega vabaned tselluliidist. Loomulikult nõuab see parajalt aega ning pühendumist ja lihtne see tee olema ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles