Kas naised peaksid kondoome kaasas kandma?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoomid.
Kondoomid. Foto: SCANPIX

Kuigi me ei taha seda ehk tunnistada ja hoolimata sellest, et kondoome muudetakse üha mugavamaks, pole midagi meeldivamat kui nahk naha vastas. Aga kui mõtlema hakata - kas 2 minutit (kui tegemist oli kähkukaga) või 60 minutit (kui tegemist oli kirglikult pika vahekorraga) on väärt seksijärgset stressi ja muretsemist?

Ei ole. Kuigi sel hetkel pole su peas muud, kui vaid tahtmine tunda partnerit enda sees, pole vahekord reeglina väärt seda muret, mis sind hiljem tabab kas seoses suguhaiguste või võimaliku rasedusega, kirjutab GalTime.

Paljude arvates on seks ilma kondoomita võrreldav näiteks šokolaadikoogiga (või misiganes asjaga, mis sulle tohutult meeldib, kuid on kahjulik). Sel nõrkushetkel tundub terve koogi nahka pistmine geniaalse ideena, võib-olla oled isegi võimeline seda tegu täielikult õigustama. Aga kui sa lõpuks alla annad ja terve koogi ära sööd, siis hakkab süütunne oma tempe tegema.

Sama kehtib ka kaitsevahendita seksi puhul. Naised, pidage meeles, et see pole ainult mehe kohutus teid mõlemaid kaitsta. Muidugi kui oled tõsises ja monogaamses suhtes, teid mõlemaid on testitud ja sind ei hirmuta võimalus, et võid rasestuda, siis tehke magamistoas, mida hing ihkab.

Kas tunned kondoome ostes häbi?

Kas oled apteegist kondoome ostes kogenud, et müüja justkui salamisi vaatab sind halvustava pilguga? Või veelgi hullem - toidupoes tundnud teiste ostjate pilke, kes nagu mõistaks sind hukka, et julged seksida? Tegelikult pole siin midagi häbeneda, seks on elu normaalne osa. Pealegi ei vaata sind ju keegi, sest sa pole ainus inimene, kes kondoome ostab.

Kondoomide ostmine on vastutustundlik tegu. See näitab, et sa hoolitsed enda ja oma partneri tervise eest. Kondoomide soetamine ei ole ainult meeste vastutusalla kuuluv tegevus. Kondoom käib küll mehe suguelundi peale, kuid see siseneb ka sinusse ja tegelikult kaitseb ju sind isegi rohkem kui teda. Lisaks sugulisel teel levivatele haigustele, ohustab naisi ka soovimatu rasedus.

Kondoomide ostmisel on omad plussid:

Saad valida sellist tüüpi kaitsevahendid, mis sulle meeldivad. Poes on lai valik erinevat tüüpi kondoome, mõned neist kallimad, mõned odavamad. Kui otsustad ise kondoome kaasas kandma hakata, siis saad ise poes valida meelepärase mustri ja maitsega kaitsevahendid. Mehed tunnevad kondoomi vaid seestpoolt, seega väljaspool olev muster jätab neid suhteliselt külmaks.

Saad veenduda, et kondoomide eest on korralikult hoolitsetud. Pea meeles, et kondoomidel on säilivusaeg ja sa ju ei tea, kui kaua mõni mees kondoomi oma rahakoti vahel on kandnud. Kui ostad kaitsevahendid ise, tead täpselt, millal need soetatud on ja kus sa neid hoidnud oled.

Oled automaatselt juhtpositsioonil, mis on äärmiselt seksikas, kuigi võib mõnele mehele mõjuda ka veid hirmutavalt (aga seda vaid heas mõttes).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles