Lugeja annab nõu: kuidas käituda välismaal soovimatu tähelepanu puhul?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna ilmus Postimehes artikkel eestlannast, kes on Küprosel abielu vangis. Vastuseks sellele saatis meile kirja lugeja, kes oma kogemuste najal soovib nõu anda teistele naistele, kes tahavad lõunamaades reisides vältida meeste tähelepanu.

Me kõik oleme kuulnud sadu lugusid kaeblevatest neidudest, kes väidetavalt oma blondide juuste ja taevasiniste silmade tõttu välismaal tõmmude ja kuumavereliste meeste keskel rahulikult elada ei saa. Igapäevane poeskäik on nende sõnul peaaegu võimatu, rääkimata hommikusörgist või mõnusast rannapäevast sõbrannadega.

Olen üle kolme aasta elanud Vahemere ääres, kus heledanahalised naisterahvad väga on populaarsed. Kui olla lõpuni aus, on vähemalt pool naistest tumedate meeste lähenemiskatsetest meelitatud. Siin aga mõned soovitused neile, kes sellist tähelepanu ei soovi.

1. Ära riietu väljakutsuvalt

Loomulikult soovime oma kallimaga väljas käies silmapaistvad välja näha. Kui liigud aga üksi või sõbrannadega, ära riietu väljakutsuvalt. Pehmeid kehaosasid paljastav väike kleit või aluspesu kojujätmine lausa kisendab: «Vajan komplimente! Tahaks seigelda!».

2. Teeskle, et sa ei kuulnud

Kui bussi oodates või poes järjekorras seistes kohalik rosinasilm sind kõnetab ning kaunitariks kutsub,  teeskle, et oled nii sügaval oma mõtetes, et lihtsalt ei kuule ega pane teda tähele. Vaata temast mööda, nägu mõtlikult tõsine. Kui tegemist on endast vähegi lugupidava meesterahvaga, jätab ta pärast viit-kuut üritust rahule ning suundub uut ohvrit otsima. Kartuses end teiste ees lolliks teha, teeb temagi siis näo, nagu poleks ta sulle kunagi midagi öelnud.

3.  Helista kellelegi

See võte töötab kõige efektiivsemalt. Selle asemel et tema tervitusele «Hi! How are You?» (Tere! Kuidas läheb? – toim.) mingilgi viisil reageerida, haara telefon ja hakka rääkima. Seda isegi juhul, kui sa tegelikult kellelegi helistada ei jõudnud. Lobise niikaua kuni ta lihtsalt ootamisest väsib ning minema longib.

4. Kõnni lihtsalt minema

Kui vähegi võimalik, kõnni lihtsalt edasi. Võid astuda kiirema sammuga või vahetada suunda. Kui lähedal asub pood või pisike kiosk, astu sinna sisse. Vaevalt, et ta sulle järele tuleb. Siinkohal ole ettevaatlik, et hoone, kuhu sisened, poleks mahajäetud või tühi. Vastasel juhul võid end hoopiski ohtlikku olukorda panna.

5. Väldi igasugust sõnavahetust

Mõnel puhul võib aidata see, kui annad teada, et pole vaba või tähelepanust huvitatud. Siiski tekib igast sõnavahetusest jutuajamine ning jutuajamist lõpetada ei ole juba nii kerge. Sinu viisakale äraütlemisele järgneb raudkindlalt järgmine üritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles