Lõbusat lugemist: seitse fakti suudlemise kohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suudlemine on kõige ilusam moodus armastuse avaldamiseks. Suudlemiseks on mitmeid erinevaid võimalusi, olenevalt sellest, keda suudelda.

Järgnevalt toome teieni seitse fakti suudlemisest, kirjutab allwomenstalk.com.

Suudlemine mõjub sulle hästi

Suudlemine on tervislik. Suudlemine parandab nahka, vereringet, aitab ennetada hambakattu ja võib leevendada peavalu.

Suudlemine on treening

Kui kerge põsemusi jaoks on tarvis vaid kahte lihast, siis korralik suudlus koos keelega kasutab 34 näolihast! Romantiline, kuid lühike suudlus põletab vaid mõned kilokalorid, aga kirglik suudlus võib minema pühkida lausa viis kilokalorit. Suudle terve minuti ja kaotad umbes 26 kilokalorit. Suudle terve tund ja võib vahele jätta ühe jõusaali treeningu, sest põletasid just 1560 kilokalorit.

Eskimod suudlevad samamoodi nagu kõik teised

Ühe Alaska elaniku sõnul ei vasta tõele see, et eskimod hõõruvad suudlemise asemel ninasid. Tema kinnitusel tuleb selle müüdi levikus süüdistada Hollywoodi, kuid tegelikult on tegemist väljamõeldisega. Tema ise kasvas väga traditsioonilises peres ja on Alaskal elanud 67 aastat, kuid pole kordagi ühtki eskimot näinud ninasid hõõrumas. Eskimod suudlevad samamoodi nagu kõik teised.

Suudlemine mõjub kui narkootikum

Suudlemise käigus vallanduvad endorfiinid on väidetavalt 200 korda võimsamad kui morfiini mõju. Milleks siis oma tervis ohtu seada ebaseaduslike narkootikumidega, kui lihtsam moodus on hoopis kedagi suudelda?

Suudlemise käigus levivad pisikud

Kas teadsite, et ühe suudluse käigus võib edasi kanduda 278 tüüpi bakterit? Piisavalt pika suudluse käigus võid endale saada ligi 10 miljonit erinevat bakterit. Seega tuleks suudelda vaid ühe inimesega ja korralikult hambaid pesta.

Suudlemise käigus võivad levida haigused

Ilmselt olete kuulnud, et suudeldes võib ühe partneri huulelt teisele levida näiteks ohatis. Aga 1997. aastal leidis aset juhtum, kus üks naine sai suudlemise tulemusel HIV. See juhtus küll ainult seetõttu, et mõlemal partneril oli igemehaigus, tänu millele levis vere kaudu terve hulk pisikuid ühelt partnerilt teisele. Hirmutav, kas pole?

Suudlemine on mõnes kohas illegaalne

16. sajandil oli Itaalias Napoli linnas avalikus kohas suudlemine karistatav surmanuhtlusega. Kuid tänapäeval on teatud tingimustel suudlemine keelatud ka näiteks Ameerika Ühendriikides. Iowa osariigi linnas Ceder Rapids on keelatud võõraste suudlemine ja Hartfordis Connecticuti osariigis ei tohi naine oma meest suudelda pühapäeviti. Indiana osariigis on aga vuntsidega meestel keelatud teisi inimesi suudelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles