Lugeja retsept: võileib rabarberiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarber
Rabarber Foto: SCANPIX

Naine24 üleskutsele jagada teiste lugejatega oma tervislikke retsepte vastas 52-aastane Ellen, kes avastas juba lapsepõlves, et saiale sobib hästi ka rabarber.

Selle retsepti avastasin ise, kui olin veel koolilaps. Akna all kasvasid rabarberid ja murulauk. Läksin vanaemale heinamaale leiba viima, ja iseenesest sai algul leib rabarberiga. Natuke katsetamist ja siis sai sellest tänaseni igakevadine mõnus suutäis. Kui vähegi võimalik, reklaamin seda alati kevadel omade seas. Alguses nad kahtlevad, pärast üllatuvad.

Rabarberi võileib

Saiaviilule määrida võid, peale laotada rabarberilõigud (vahedega), natuke vajutada võisse. Võib lisada ka 2-3 metsmaasikat. Nüüd puistata peale hakitud murulauku (mitte mingit teist aseainet). Vahetult enne sööma hakkamist panna peale tavaline suhkur, mis märgub ja hakkab sulama. Enne kui jõuad hammustada, nuusuta mõnuga oma saiakääru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles