Lugeja retsept: lillkapsakaste jahukastme asemel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillkapsas
Lillkapsas Foto: SCANPIX

Naine24 üleskutsele jagada teiste lugejatega oma tervislikke retsepte vastas Sofie, kes õpetab valmistama kastet lillkapsast.

Koostisosad ühe liitri kastme kohta

8 suurt küüslauguküünt, hakitud
2 spl võid
5-6 lillkapsaõisikut
1,5 l köögiviljapuljongit või vett
½ tl soola (maitse järgi lisa rohkem)
½ tl pipart
½ tassi piima

Valmistamine

Küüslauk

Prae võis madalal kuumusel hakitud küüslauk, mittekleepuval pannil. Küpseta mitu minutit või kuni küüslauk on pehme ja aromaatne kuid mitte pruunistunud (pruunistunud küüslaugu maitse on maitse mõru). Eemalda pliidilt ja pane kõrvale.

Lillkapsas

Pane vesi/köögiviljapuljong suurde potti keema. Lisa lillkapsas ja keeda 7-10 minutit.

Püree

Kasuta kulpi, et tõsta lillkapsa tükid kannmikserisse. Lisa 250 ml köögiviljapuljongit, hautatud küüslauk, sool, pipar, või ja piim. Püreeri mitu minutit, kuni kaste on parajalt ühtlane (võid lisada köögiviljavedelikku või piima, olenevalt sellest kui paksu kastet tahad). Võid teha seda kogust olenevalt oma kannmikseri suurusest. Serveeri kuumalt! Kui kaste on kuiv, lisa mõned tilgad piima, vett või oliiviõli. Mulle meeldib lisada veidi oliiviõli, sest see teeb kastme mõnusamaks. Võib lisada ka Parmesani juustu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles