Algaja ehtedisainer Milli Maier sai ootamatult suure tunnustuse osaliseks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milli Maier
Milli Maier Foto: Silver Gutmann

25-aastane Elvast pärit majandusmagister Milli Maier mõtles välja multifunktsionaalse väärismetallist juukseehte, mille otsustas uljalt esitada ka mainekale rahvusvahelisele disainikonkursile. Suur oli Milli üllatus kui saabus teade, et oma töö eest saab ta A' Design konkursil pronksi. Sel nädalavahetusel sõidabki ta Itaaliasse Como järve äärde, et pidulikul galal auhind vastu võtta.

«Idee antud ehet teha tekkis juba eelmisel aastal pärast Eesti maaülikoolis ökonoomika ja ettevõtluse magistrantuuri lõpetamist,» sõnab Milli Maier. «Pärast kooli lõppu on hea panna proovile varemalt õpitu ning asusin otsima ideed, millega suunduda ärimaailma.Õige pea leidsin valdkonna, mis mulle tohutult huvi pakub ning ideedest puudust ei tulnud. Oma suurepäraste sõbrannade julgustusel otsustasin liituda Tartu Loomemajanduskeskuse poolt pakutava eelinkubatsiooni programmiga, et mõelda oma idee täpsemalt läbi ning samal ajal viibida ka loominguliste inimeste keskel.»

Nõnda otsustas Milli luua ettevõtte, mis hakkab pakkuma väärismetallist juukseehteid. Selleks, et kursus edukalt lõpetada, vajas ta endale tõestust, et asjal on jumet. «Pöördusin väga hea Tartu kullassepa Ain Annamaa poole. Ta võttis mind abivalmilt endale õpilaseks ning ehe hakkaski valmima. Samuti aitas mind Tallinna kullassepp Allan Maripuu. Olen neile mõlemale abi eest väga tänulik.»

Naiste loominguline jõud

Multifunktsionaalne juukseehe sümboliseerib disaineri sõnul naiste loomingulist jõudu. Väändunud sarved viitavad sädemele ja ilule kui sügavamale sümbolile sellest,  «mis asub pea kohal». Ehet saab kanda juustes, kuid sama hõlpsalt on võimalik see muuta ka kaelaehteks.

«Loodud ehe valmis pigem harjutusliku eesmärgiga ning seda valmistades sain rohkem aimu, millisesse valdkonda olen sisenenud,» märgib Milli. «Ärilises perspektiivis ei plaani ma tooteid ise valmistama hakata, kuid töötan entusiastliku ja positiivse meeskonna nimel. Iseloomult olen novaatori hingega ning esimest kollektsiooni loodan tutvustada juba sel aastal.»

A’Design Award and Competition disainikonkursi leidis ettevõtlik naine juhuslikult. «Otsustasin lähtuda filosoofiast «ära oota täiuslikku toodet, vaid tegutse juba sellega, mis olemas on». Nii ma kandideerisingi. Eneselegi üllatuseks kvalifitseerus mu ehe pronksi tasemele. Olen tulemuse üle väga rõõmus.»

A’Design Award and Competition on Itaalias korraldatud konkurss, kus tõstetakse esile suurepärase kvalifikatsiooniga töid erinevates disainikategooriates. Kategooriaid on kokku 80 ning osalejaid on umbkaudu 4500. Võistlusega saab lähemalt tutvuda konkursi kodulehel

Suured plaanid

Milli Maier usub, et ettevõtlusega alustamine võtab aega ja vajab kindlasti ka palju energiat, kuid disainikonkursil osalemine on talle heaks julgustuseks viia ellu oma suuremad ideed ning nautida teekonda, mida ta iseendale luua saab. «See näide kinnitab, et ka proovitöö võib aidata teha esimesi samme,» nendib ta.

14. aprillil osaleb noor disainer Itaalias Como järve ääres toimuval galaüritusel, kus loodab ka tutvuda oma ala tipptegijatega, et kogemusi vahetada ja kontakte koguda.

«Juba iidsetest aegadest on kujutatud jumalaid ja ikoonilisi isikuid kandmas peas sarvi, sümboliseerimaks tugevust, iseseisvust, vaimset jõudu ja kuninglikku väärikust. Minu poolt loodavaid juukseehteid võib pidada moodsa aja ehte vormiks, mille kandja kannab alati oma nähtamatut krooni, eriti oma mõtteviisi poolest,» selgitab Milli. «Omanimelise brändi loomisega loodan tutvustada meie riiki maailmale ja anda oma panus näitamaks, et riigi suurus ei määra unistuste elluviimist.»  

Julgustuseks neile, kes kardavad alustada, ütleb Milli: «Alati võib loobuda. Miks teha seda praegu?».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles