Kas naistel on suurem tung lapsi saada kui meestel?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti läbi viidud uuring tõestas, et mehed tahavad sama palju lapsevanemaks saada kui naised. Võrreldes eelmiste generatsioonidega, tunnevad mehed tänapäeval suuremat depressiooni ja viha, kui neil pole lapsi.

Uuringust selgus, et lastetud mehed seostavad negatiivseid emotsioone - armukadedus, üksindus, depressioon - sellega, et neil pole lapsi, vahendab The Telegraph.

Selle mõju võib kesta terve eluaja, sest ka soliidses eas mehed tunnistasid, et on tundnud kadedust, kui nende eakaaslastest saavad vanaisad.

Kuid meeste silmis on laste puudumise põhjused teistsugused, kui naiste arvates. Kui naised tunnevad «süüd», kui neil pole lapsi ja räägivad tihti «bioloogilisest» vajadusest lapsi saada, siis meeste jaoks on tegemist pigem kultuuriliste ja perekonna poolt esitatud ootustega lapsi saada.

Kui uuringus osalejatelt küsiti, kas nad igatsevad last saada, siis meeste ja naiste vastused olid samad - seitse vastanut kümnest ütles, et tunnevad suurt igatsust lapse järgi.

Pooled meestest, kel polnud lapsi, ütlesid, et tunnevad end seetõttu sageli «isoleeritult». Lastetutest naistest tunneb sama umbes veerand.

Peredes, kus juba on üks laps, tunnevad naised suuremat soovi teise lapse järgi kui mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles