Rain Tolk: lastega käib pidev ülekavaldamine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Tolk ja Helina Risti
Rain Tolk ja Helina Risti Foto: Viktor Burkivski

Filmimehel Rain Tolgil ja tema muusikust naisel Helina Ristil on kaks poega. 5-aastane Ruben ja 3-aastane Lukas on osavad läbirääkijad, kirjutab Pere ja Kodu.

Hommikuti viib Rain Rubeni lasteaeda ja ärgata tuleb vara, kuid kell kaheksa hommikul on Rubenit pahatihti võimatu üles saada. Algavad läbirääkimised, mis kujunevad stressirohketeks, sest Ruben on esmaklassiline diplomaat. «Ajul ei lasta üldse puhata!» kurdab isa, kes samuti poja peal omi mõjutamistehnikaid kasutab. Läbirääkimiste stsenaarium on mõlemale ammu tuttav, aga kordub päevast päeva sama intensiivsusega – alguses on dialoog korrektne ja arutlev, lõpuks teatab Rain: «Kui sa nüüd ilusasti riidesse paned ja sööd ja lasteaeda lähed, võib juhtuda, et õhtul saad jäätist.»

Mõlemad poisid on omamoodi õrna hingega ja tundelised. Helina sõnul peab ta mõtlema, kuidas kasvatada poistest mehed, kes karmis eluvõitluses vastu peaksid. «Kuigi Rubenist saaks tänu tema filigraansele manipuleerimisoskusele ilmselt kerge vaevaga advokaat või ärimees,» lisab Rain. «Või kutseline hingetohter! Mõlemad poisid vajuvad kohe ära, kui õhku on tekkindu elektrit. Me ei jõua tüli korralikult käima lükatagi, kui nad juba tormavad meid lepitama ja kallistama.»

Loe loomingulisest perekonnast pikemalt värskest Pere ja Kodust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles