Vallandatud Vogue'i toimetaja paljastab uues raamatus moemaailma telgitagused

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Austraalia Vogue'i toimetaja Kirstie Clements.
Endine Austraalia Vogue'i toimetaja Kirstie Clements. Foto: Helen Nezdropa

Endine Austraalia Vogue'i toimetaja Kirstie Clements vallandati ajakirjast eelmise aasta maikuus, naine töötas Vogue'is 25 aastat. Nüüd on ta aga välja andnud raamatu, milles on peidus nii mõnedki moemaailma saladused.

Kui olete alati imestanud, kuidas tippmodellid alati piitspeenikesed püsivad, siis endine moeajakirja toimetaja kergitab saladusloori, millistesse ekstreemsustesse on modellid figuuri nimel nõus laskuma, kirjutab Daily Mail.

Clements kirjutas avameelse raamatu moemaailmast, kus ta väidab, et mõned modellid söövad salvrätte, et tekiks täiskõhutunne. Samuti leidub modelle, kes end päevade kaupa näljutavad ning on sageli lõpuks niivõrd nõrgad, et neil on raskusi silmade lahti hoidmisega.

Raamatus pealkirjaga «The Vogue Factor» selgitab naine ka seda, et moemaailmas on väljendid «peenike» ja «Pariisi peenike». Viimane väljend käib naiste kohta, kes on oma niigi saledat keha näljas hoidnud, et saavutada kaks rõivasuurust väiksem figuur. Eesmärk? Saada suurtele moedemonstratsioonidele modelliks.

Clementsi vallandamine oli ootamatu ja kiire. Naine ise ütles, et ju oli tegemist režiimi muutusega. Paljud kriitikud on arvamusel, et oma raamatuga tahab Clements endisele tööandjale kätte maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles