Kohupiima-kondenspiimakook maiasmokka külmaks ei jäta

, linnuliha.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohupiima-kondenspiimakook
Kohupiima-kondenspiimakook Foto: Ragne Värk

Igati mõnus ja maitsev kohupiimakook, mille valmistamine käib äärmiselt lihtsalt. Lõpptulemuseks on aga igati kohupiimane, veidi tummine kook, mille seest leiad süües pähkleid ja rosinaid. Retseptis on kasutatud Kalevi küpsiseid ja müslit, kuid võid kasutada koogipõhjana ka ainult kaeraküpsiseid või šokolaadiküpsiseid. Sellisel juhul kasuta ca 300 g küpsiseid ning 100 g võid.

Põhi:

  • 1 pk Kalevi Dops küpsiseid
  • 1 sl võid
  • 75 g müslit

Täidis:

  • 150 g rosina-pähklisegu (kasutasin tudengieinet)
  • 900 g kohupiimapastat
  • 3 sl jahu
  • 3 muna
  • 300 g kondenspiima
  • 2 sl mett

Purusta küpsised köögikombainiga. Lisa segades juurde müsli ja pannil sulatatud või. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilise (23x23cm) või ümmarguse (24-26cm) vormi põhjale.

Mikserda pähkli-rosinasegu peeneks ning sega kokku ülejäänud ainetega. Vala täidis vormi. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit ehk seni, kuni kook hästi õrnalt keskelt võbeleb. Serveeri koos peeneks hakitud kiiviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles