Modelliagentuuri E.M.A omanik Katrin Rannaväli: ideaalse modelli mõõdud ei ole 86-60-86

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modellid Alessandra Ambrosio (vasakul), Candice Swanepoel (keskel)ja Adriana Lima
Modellid Alessandra Ambrosio (vasakul), Candice Swanepoel (keskel)ja Adriana Lima Foto: SCANPIX

Kirjutasime hiljuti, et Eestist tuleb kõige rohkem tippmodelle. Ühtlasi oli Girl Modeli analüüsis märgitud, et ideaalne modell pidavat olema 180 sentimeetrit pikk, kaaluma 53 kilo ning ta ümbermõõdud on 86-60-86 sentimeetrit. Buduaar võttis ühendust Katrin Rannaväljaga, kes on Eesti ühe mainekaima modelliagentuuri E.M.A omanik ning uuris, mis modellimaailmas tegelikult toimub.

Model.com portaali järgi pandi ka kõrgeimalt hinnatud modellide järgi kokku nii-öelda ideaalne modell. Ta on 180 sentimeetrit pikk, kaalub 53 kilo ning ta ümbermõõdud on 86-60-86 sentimeetrit (rinnaümbermõõt, piht ja puusaümbermõõt). Täiuslikul modellil on sinised silmad ja hele nahk.

Nimetatud mõõdud ajasid Katrini naerma. «Seda oli naljakas lugeda tõesti. Ma olen modellimaailmas ju rohkem kui terve dekaadi olnud ja nii mõndagi näinud-kuulnud. See jutt on ikka väga vale info põhjal kokku klopsitud,» kommenteerib Katrin ning räägib meile tegelikest mõõtudest, mida modellimaailmas hetkel nõutakse: «Commercial modell võib ka lühem olla, alates 175-176 sentimeetrit, mõõdud 86-62-91 on samuti okei sellisele tüdrukule. High fashion modelli rinnaümbermõõt võiks olla väikesem, talje kuni 62 sentimeetrit on okei ja puus 88-89 sentimeetrit. Kaalu ideaali ei saa keegi ette dikteerida, sest iga inimese kehaehitus on nii erinev. Peamine, et riietesse mahuks, mida pildistada tahetakse,» ütleb Katrin, kes teab juba aastate pikkustest kogemustest, milliseid modelle läbi aegade nõutud on. 

Lisaks toob Katrin välja veel ühe huvitava fakti, mis tema arvates võiski olla peamiseks põhjuseks, miks ideaalse modelli mõõtude arvestamisega niivõrd mööda on pandud. «Kui vaadata Fashion TV-s modellide mõõte, siis vahest ajab naerma, teades, et neid tüdrukuid mõõtis agentuur vahel ehk isegi aastaid tagasi, ehk ajal, mil talle esimest korda komposiitkaarti tehti. (komposiitkaart on modelli nii-öelda visiitkaart, kus on tema parimad pildid ning mõõdud välja toodud – toim.). Tihti jäävad need samad mõõdud aastateks agentuuride kodulehtedel ja komposiitkaartidel samaks, kuigi inimene ju muutub ja kehakaal ikkagi igal inimesel mingil määral kõigub. Nii et paljudel välismaa veebilehtedel olevaid mõõte ei saa sajaprotsendilise tõena võtta,» võtab Katrin teema kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles