Rein Kilk: naine saab juhtimisega sada protsenti hakkama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

2011. aasta rahvaloenduse andmeil on tippspetsialistidest naisi üle kahe korra rohkem kui mehi, kuid edukate omanike ja tippjuhtide hulgas on mehi märksa rohkem kui naisi. Ärimees Rein Kilk ütles ajakirjale Naised, et peab seda eelarvamuseks, kui mehi peetakse naistest paremateks juhtideks.

«Kui me vaatame natuke maailmas ringi, siis näeme, kui edukas naisjuht on Saksamaalt pärit Angela Merkel või siis Hillary Clinton Ameerikas,» tõi ta näiteks. «Mul pole mitte mingit alust arvata, et naine ei saaks juhtimisega väga edukalt hakkama.»

Selle koha pealt on Kilgil ka enda kogemustest näide tuua, kui Tartus oli Rahvarindel kaks sisulist juhti: üks Edgar Savisaar ja teine Marju Lauristin. «Kui edukas oli Marju Lauristin – me kõik kuulasime tema käske ja täitsime neid. Samas olen seda meelt, et mingite kvootide täitmise pärast ei peaks nüüd ka naisi juhtivale positsioonile panema, et oleks sooline võrdõiguslikkus. Kui naine on ise motiveeritud juht olema, siis ta saab sellega sada protsenti hakkama ega ole sugugi kehvem kui mehed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles