Väikesed asjatundjad teavad, miks on vaja aju, varbaid või naba

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundjad
Asjatundjad Foto: Kuvatõmmis/TV 3

TV 3 «Seitsmestes uudistes» on igal nädalal eetris rubriik «Asjatundjad», kus lapsed arutlevad erinevatel ilma ja elu puudutavatel teemadel. Viimati mõtisklesid Kullatera Lasteaia asjatundjad kevade ja inimese kehaga seotu üle. Asjalikud vastused leiti kärmelt ka kõige keerulisematele küsimustele ning lõppu sai räägitud vahva naljalugugi.

Mõned tähelepanekud inimese keha kohta olid järgmised: «Aju on väga tähtis, sest kui sa tahad, et sa midagi mõelda tahaksid, aga aju pole, siis sa ei saa mõelda, aga kui on, siis saad. Südant on vaja selleks, et muidu sa ei elaks, vaid oleks kogu aeg surnud. Veresooned on tähtsad selleks, et sealt veri läbi käiks, sest muidu läheksid sa paksuks. Naba on oluline, sest muidu tuleb söök välja ja ka seepärast, et naba saaks hingata. Keelt on vaja, et saaks rääkida ja ka seepärast, et kui lähed arsti juurde ja vaadatakse kurku, peab keele välja ajama. Kõrvad on tähtsad selleks, et teada, millal auto tuleb – kui pimedad kuulevad auto tulekut, saavad nad kõnniteele minna. Varbad on aga selleks, et jalg oleks natukene pikem.»

Asjatundjate seltskonnaga saab taas kohtuda juba eeloleval reedel «Seitsmestes uudistes», mil arutletakse kevadpühade ja lapsepõlve üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles