Kevadine stiilispikker meestele: optimistide armee pealetung

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burberry
Burberry Foto: AFP / Scanpix

Algav kevad on laetud uute idee, energiarikka gamma ja ootamatult kange positiivsusega. Värvidest annavad tooni helged pastellid, värske kirkus, puhtus ja sekka lausa neoontoone. Stiilis on nii šikke kui ka sportlikke lahendusi, üllatusi ja huumorit. Võta endale veidi aega ja naudi kevadist inspiratsiooniparaadi – tuliuue moe parimad palad on kõik teie ees!

VALGUSEGA SEGATUD VÄRVID

Võta mis tahes ilus puhas värv, sega hulka valgust ja voila! − ongi moetoon, mis juba vaatamisega tuju heaks teeb. Kõige ägedamad on toon toonis kombinatsioonid, proovi mündirohelist, kollast, roosat, türkiisi – tõenäoliselt üllatud ise ka, kui hea üks põhjamaine mees nendes värvides välja näeb! Puhtad pinnad töötavad priimalt, aga samavõrra efektsed on kevadiselt kerged ruudud ja lillemustrid, mida mood pakub heledatest õitest hulljulge eksootikani.

UUED ULMELISED IDEED

Uuendustega teaduse ja tehnoloogia vallas kõlavad kokku jõulised puhtad toonid, intensiivsed sinised on täistabamus moes. Pole siin juttugi mingist pilvepiiril unelemisest, selles värvis on kartmatult otsivaid, originaalseid ideid! Olgu elektrisinine, türkiisikarva või öösinine – töötab alati. Algavas kevades on palju aktiivsust, sportlikke blusoone ja vabamaid pluuse, aga niisamuti minimalistlikke ülikondi, šikke jakke, rafineeritud päevasärke ja kudumeid – kõik need sobivad siniste spektriga!

VITAALSUS JA VITAMIINID

Kes tegi mullu tutvust erksate toonidega, see ilmselt teab, et moemaailmas on vaid üks asi, mis selle kõike võitva energia üle trumpab – mitu särtsakat tooni koos! Miksi uljalt kokku mitu vastakat värvi või kui eelistad midagi rahulikumat, võta kampa valge, hall, must ja ultramariin. Lemmiktoonide seas säravad kanaarilinnukollane, vitamiinikokteili oranž ja punane, aga ka rahulikumad härjaveri ja küps oranž. Lõigetest vali mugav kitsas joon või uudne avarus.

AUS ELU ja RAHULOLU

Rohelise vaimustus moemaailmas ei räägi vaid riietest, sel on seos ka mõttemaailmaga. Iga vähegi mõistusega kodanik on ammu aru saanud, et loodust tuleb hoida ja ka väike panus selle heaks loeb. Moepildis ulatub roheliste spekter kirgastest kuni tolmuste toonideni, sekka näeb väga põnevaid väljapestud varjundeid, loomamustreid, idaprinte ja eksootikat. Üks ühtne pere siin rohelisel planeedil kõlab imehästi tänapäevase kultuurikogelmogeliga.

ÄGE VÄRVISURAKAS

Aktiivspordiga tuttavad, seiklusliku hingega mehed tunnevad neoonvärve hästi, aga see vinge koloriit sobib praegu kõikjale! Kui suurel pinnal, sõltub julgusest – kas väike äkiline detail või suur särav pind. Veidi vitaalset preppie-stiili on omal kohal viisakamas tervikus. Kombineeri teksa ja sportlike lõigetega ning kui värvidoos liiga vänge näib, timmi valge, tumesinise või mustaga. Äkiline värviplahvatus ei pruugi alati ka lausa neoon olla, hästi mõjub igasugune pidurdamatu erksus, näiteks šokiroosa või erkkollane.

VALGED LIIVAD

Värvidele sekundeerib sel kevadel puhas valge – efektne, modernne ja vägagi jõuline toon. See on ideaalne paarimees mis tahes särtsakale toonile. Teine tähtis neutraal on praktiline liivavärv. Kui heledus kevadel ei ahvatle, tee tutvust tumedamate rahulike toonidega – tumesinine, hõbehall ning pehme pruun ja must. Ülikonnad ja vabad pintsakud siin teemas on superšikid, täienda neid soovi korra vesti ja valgete kingadega. Aga pane tähele ka viisakama stiiliga pükse, mis ei pea sugugi viikarid olema, ning kudumiteski on rahulikku, väärikat elegantsi.

METALLID

Kes ei vaataks isuga häid ulmefilme? Metalltoonid polegi selline moehullumeelsus, nagu esmalt paista võib, vaid midagi vägagi värsket ja lahedat. Suvised blusoonid, kerged tagid ja vestid näevad helkivate-läikivatena üliägedad välja. Aga miks mitte teha tutvust ka läikiva särgiga, olgu või kergelt metallihelgilisega? Kangelaseks kehastuda on hoopis ägedam, kui oskad arvata.

STIILIHUUMOR

Oskus naerda lahendab kõik keerukad olukorrad ja sama kehtib tegelikult ka stiilis. Väike vigur T-särgil, pisut pöörane päevasärk, kirjud või kirkad püksid, julged detailid peakatte või efektse rinnaräti näol – kõik need lisavad tervikusse lusti ja kuulutavad kõva häälega: see vend küll oma elu ohver ei ole, vaid valitseb seda vaba käega ja siira rõõmuga. Uljas huumor stiilis on ideaalne diil – risk väike, kuid võiduvõimalused määratu suured!

MUST-VALGE GRAAFIKA

Terav ja intrigeeriv must-valge koos pilkupüüdvate geomeetriliste mustritega on üks algava kevade parimaid alternatiive värvidele. Mängi triipude, ruutude, geomeetria, op-mustritega, lase fantaasia vabaks! Ülikonnamaailmast tasub tingimata meelde jätta ruuduline ülikond, kontrastselt triibuline ülikond ning kombinatsioon pintsakust ja lühikestest pükstest, aga veelgi enam tunneb see kontrastne teema end kui kala vees just vaba aja rõivaid ellu äratades. Proovi ja tunne elust mõnu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles