Isad on toidulaua taga sageli jonnakamad kui lapsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kogenud, et pisipõnnid keelduvad taldrikult juur- või kaunvilju söömast? Uus emade seas läbi viidud uuring tõestas, et isad on sageli veel jonnakamad.

Uuringust selgus, et koolieelikud söövad keskmiselt 12 erinevat puu- ja juurvilja nädalas, kuid täiskasvanud mehed söövad vaid poole samast kogusest, vahendab femalefirst.co.uk.

Küsitluste põhjal tuli välja, et keskmine täiskasvanud mees sööb ainult 1,2 portsjonit puu- või juurvilju päevas.

Emade sõnul suudab 85 protsenti neist lastele päevas viite erinevat puu- või juurvilja sööta, kuid meestega see läbi ei lähe. Emad tunnistasid, et on üritanud kaasadele selgitada puu- ja juurvilja tervislikkust, kuid sellest pole suurt kasu olnud.

Üks ema ütles, et tema kaasa on ainult nõus porgandeid ja maisi sööma. Naine näeb tõsiselt vaeva ning püreestab pidevalt erinevaid juurvilju kastmetesse, et mehe menüü oleks mitmekesisem. Tema suurimaks mureks on, et lapsed hakkavad peagi isa käitumist jäljendama.

Emade kinnitused vihkavad isad kõige rohkem järgmisi juurvilju: kapsas, brokkoli, brüsseli kapsas ja baklažaan.

Puu- ja juurviljade söömine on oluline, sest see aitab vähendada paljude krooniliste haiguste riski, lisaks ka südamehaiguste ja teatud vähitüüpide riski.

Kallid naised, kuidas on lugu teie kaasadega - kas nad söövad puu- ja juurvilju hea meelega või pigem mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles