Ilu-lounge: kevadiselt värsked ja hoolitsetud huuled

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kui silmi peetakse näo kõige ilusamaks osaks, siis huuled on kahtlemata kõige atraktiivsem osa. Siin on mõned nõuanded ja soovitused selleks, et sinu musihuuled oleksid kaunid, pehmed ja hoolitsetud.

1. samm: soovitame alustada püsivust lisavast baastootest, neid on nii kreemikaid kui vahaja huulepulga kujul. Huulejumestuse püsivus suureneb hea hulga tundide jagu.

2. samm: joonista huuled välja ja kata kogu huulepind pehme loodusliku pliiatsiga.

3.samm: kanna peale värvikiht. Kauni tulemuse saladus on - ära liialda värviga vaid kata huuled imeõhukeselt. Liigne värv läheb suure tõenäosusega rändama, klaasiäärtele, üle huuleservade jne. Läige püsib "pliiatsivundamendil" tavalisest märksa tublimalt.

Mille jaoks on hea mitme tooni kasutamine? Mitut tooni huulevär­vi kasutades me justkui modelleerime oma huult. Alustada tuleks tumedamast toonist ja siis huulte välisäärest sissepoole heledamaks minna. Kindlasti tuleb olla tähelepanelik, et ei jääks järske üleminekuid. Hõbedane huuleläige ükskõik millise huuletooni peal lisab huulele täidlust.

Kuidas läikivat matiks muuta ja vastupidi? Läikiva huulevärvi saame matiks ja ülipüsivaks, kui salvrätiga eemaldame liigse huulepulga, seejärel puuderdame huulepinna ja kanname veelkord huulepulga kihi, mille omakorda salvrätiga üle tupsuta­me. Mati huulevärvi saame läikivaks, kui lisame läbipaistvat või pärlmutter huuleläiget.

Kaval nipp: värvi pliiatsiga ja lisa läbipaistev läige. Vali pliiatsitoon, mis on sarnane su enda huulepigmendiga, siis on läiget imelihtne uuendada kasvõi hämaras ja jooksu pealt ning värske välimus kestab hommikuni.

Kas huulepalsamit võib alla panna, kui huuled on karedad? Kind­lasti võib huuli pehmendada enne värvimist huulepalsamiga, et huulepulk paremini püsiks, lase palsamil mõni minut mõjuda, siis aga pühi jäägid salvrätiga ära ja alles seejärel värvi huuled.

Ilu-kiirabi mis päästab sind, kui huuled ketendavad? Abi saab, kui võtta vana pehmemat sorti harjastega hambahari ja sellega õrnalt ringjate liigutustega masseerida huulenahka. Huulele võib lisada ka veidi mett või huulepalsamit.

Mida teha kitsaste huultega ja ülilopsakatega? Heledad toonid avardavad, tumedad kahandavad. Seda reeglit tuleks järgida neil, kellel on kitsad huuled või vastupidi ülilopsakad.

Kitsaste huulte puhul võib huulepliiatsiga joonistada kontuuri suuremaks ja toon tumedama pliiatsiga, kui oma huulepigment. NB! Suuremaks tohib huult värvida umbes pool milli­meetrit, mitte rohkem, muidu mõjub see võltsilt. Huulepulk kanda pintsliga huultele ja pliiats kenasti värvi sisse hajutada. Kellel kipub huulepulk või -läige huultelt päeva jooksul plehku panema ja «jooksma», siis saab abi läbipaistvast silikoonpliiatsist, millega huu­led enne meiki ääristada. Huuleläiget on üldse targem lisada vaid huule keskele, mitte üle kogu huule. Efekt on sama suurendav, aga püsivus parem.

Kellel on lopsakad huuled, võiks värvida kogu huulepind naturaalset tooni pliiatsiga. Huulepulk valida heledates toonides. Erksad ja tumedad toonid võivad mõjuda veidi vulgaarselt. Ka pärlmutter on liiast suurte huulte korral.

Mis teha, kui huulepigment on loomulikult tume ja heledast huulevärvist kumab ikka oma tume huul läbi? Seda saab neutralisee­rida segades käeseljal huulepalsamisse tilgakese jumestuskreemi või valgustpeegeldavat peitekreemi. Kanna huultele sõrme või pintsliga. Hajuta pliiatsiga joonistatud huulekontuur enne huulte värvimist pintsli või sõrme abil huule sisse.

Kas teadsid, et iga huulepulga kõrvale pole vaja osta sama värvi huulepliiatsit – piisab ka oma huule tooni pliiatsist.

HUULEPULGA TOONID – loo endale meeleolu värviga!
Matt – peenetundeline.
Kreemjas – vitaalne, alati populaarne valik.
Läbikumav – mänguline, et lasta oma huuletoonil läbi särada.
Läikiv, särav – seksikas ja kurve juurde andev.
Metallik – dramaatiline ja 3D efektiga.
Keskmise läbikumavusega läige – et tõsta esile enda loomu­likust ja tuua esile ma huule toon.
Puhas punane – Super-sexy.
Värvitu huuleläige – lihtne ja alati efektiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles