Eesti sai esimesed meisterkokad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kivisalu ja Rudolf Visnapuu on esimesed Eesti meisterkokad. Pildil Indrek Kivisalu.
Indrek Kivisalu ja Rudolf Visnapuu on esimesed Eesti meisterkokad. Pildil Indrek Kivisalu. Foto: Arno Saar / Õhtuleht
Möödunud nädala lõpus toimus Eesti kokanduses ajalooline sündmus – riigi esimesed meisterkokaks pürgijad Rudolf Visnapuu ja Indrek Kivisalu sooritasid eksami.

Visnapuu restoranist Dominic ja Vabariigi Presidendi kantseleis töötav Kivisalu on juba tuntud peakokad ja kuuluvad ka Eesti Peakokkade Ühenduse juhatusse. Varasemast tuntusest hoolimata asusid mehed Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli kõrgharidust omandama.

Meisterkoka eksam toimus möödunud neljapäeval restoranis Dominic ning kaasa elama ja roogi maitsma kogunes kümneid kõrge kokakunsti austajaid. Eksamitööks oli pidulik üheksakäiguline eine, mille läbivaks teemaks Eesti köögi uuenduslik suund.

Töid hindas komisjon, kuhu kuulusid Dmitri Demjanov, Ritta Roosaar, Ülle Parbo, Dina Aarma, Martti Koppel ja Oleg Alasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles