Valgusfoorivärvide kasutamine hõlbustaks tervisliku toidu leidmist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoorivärvide kasutamine toidu märgistamisel aitaks hõlpsamini tervislikku toitu valida.
Valgusfoorivärvide kasutamine toidu märgistamisel aitaks hõlpsamini tervislikku toitu valida. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht
Austraalias võrreldi toidukaupade märgistamise meetodeid ja tulemused näitasid, et valgusfoorivärvide kasutamine on tervislike valikute tegemisel kõige tõhusam abinõu.

Liiklusest tuttavad punane, kollane ja roheline lihtsustasid tervislike toitude leidmist kaupluses rohkem kui päevase soovitatava toidukoguse ja kaloraaži märgistuse süsteemid. Poodlejad, kes juhindusid kaupluses valgusfoorivärvidest, tegid viis korda tõenäolisemalt tervislikuma otsuse, vahendas Vikerraadio saade «Tervist!».

Värvid lubavad erinevaid tooteid silmapilkselt võrrelda ning annavad infot ka neile, kes ei suuda näiteks puude tõttu süveneda keerukasse kaloriarvestusse ja päevase soovitatava toidukoguse süsteemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles